torstai 23. heinäkuuta 2015

Taralla ratsastamassa!

 Heippa taas! täällä blogin puolella ei ole taaskaan ollut pitkään aikaan paljon mitään juttua Tarasta, joten nyt korjataan sekin puute. Olen ratsastanut viimeksi Taralla viimeisenä leiripäivänämme ja siitäkin on kulunut melkein kolme viikkoa. Silloin ratsastin käyntiä ja laukkasin liinassa joten ihan hyvin meillä meni silloin. Sen jälkeen olen ratsastanut taas Bambilla mutta Eilen ratsastin taas Taralla. Aluksi Annika juoksutti Bambin laukassa ympyrällä treenatakseen sen tasapainoa ja minä katsoin vierestä. Bambi toimi silminnähden hyvin.
Sen jälkeen varustin  Taran ja lähdimme kentälle. Suoritin alkukäynnit maastakäsin ja annoin Taran kävellä sitä tahtia mitä se halusi ja annoin sille löysät ohjat, Taran kanssa alku ja loppukäynnit ovat tietysti erityisen tärkeitä koska se on jo 22 vuotta ja tarvitsee luonnollisesti enemmän aikaa siihen kun esim. Bambi joka on paljon nuorempi vaikka Tara onkin ikäisekseen loistavassa kunnossa! Tämän jälkeen minä verryttelin nopeasti ja siirsin esim. olkapäät taaksepäin yms. ja sen jälkeen aloitimme varsinaisen ratsastuksen. Käynnissä tein ensin pysähdyksiä istunnalla ja sen jälkeen suunnanvaihdoksia . Minulla oli hieman ongelmia aluksi suunnanvaihdosten kanssa  mutta nekin rupesivat lopuksi sujumaan. Vaihdoin siis suuntaa siis siten että tein ensin puolikkaan voltin ja vaihdoin suuntaa sen jälkeen.  Minä harrastan myös tällaisia "minivoltteja" ja saatan tehdä esim. 2-3metrin  voltin(ei toivoakaan että tuollainen onnistuisi isommalla hevosella..) ja koulukisoissa suurin voltti on 6metriä..;)
 
Käyntityöskentelyjen jälkeen aloitimme ravaamisen ja se sujui oikein hyvin. Kun olimme ravanneet hetken harjoittelin kevennyksen vaihtamista siten että kevensin paino toisella jalalla hetken istuin alas hetkeksi ja vaihdoin jalkaa sen jälkeen, en nyt tiedä oliko tämä täysin oikeaoppinen kevennyksenvaihto mutta ainakin yritin parhaani.
 Ravasimme jonkunlaisella ympyrällä joka nyt ei kuitenkaan ollut täysin pyöreä ja kokeilin myös tasapainoani myötäämällä molemmilla ohjilla vuorotellen pari kertaa ja ei minulla ilmeisesti ihan surkea tasapaino ole koska tämä onnistui oikein hyvin:)teimme tämän kumpaankin suuntaan ja Taralle oikea kierros oli selkeästi helpompi eikä se olisi halunnut vaihtaa kierrosta.
Ravasimme kuitenkin kumpaankin kierrokseen yhtä paljon ja Tarakin ravasi lopuksi hyvin vasemmassakin kierroksessa. Tuo vasenkierros on kyllä minullekin vaikeampi ihan siitä syystä että olen oikeakätinen mutta minäkin yritin parhaani mukaan istua hyvin ja suorassa ja lopulta homma sujui vasemmassakin kierroksessa hyvin. tämän jälkeen kävelimme loppukäynnit sekä maastakäsin että ratsastaen ja sitten hoidinkin Taran pois.
Oikein hyvä fiilis jäi tunnista ja tästä jatketaan hyvin mielin eteenpäin:)
Hieno heppa sai paljon kiitoksia tunnin jälkeen ja tunnillakin! Tara oli muutenkin oikein mukava ratsastaa tänään eikä se ollut mitenkään laiska eikä se tuntunut kovin jäykältä.

ps. Tästähän on pikkuhiljaa tulossa ihan vakavasti otettava ratsastusblogi;)

4 kommenttia:

  1. I'd like to thznk you for the efforts you have put iin writing thgis site.
    I'm hoping to see the same high-grade blog posts by you in the future as well.
    In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own site now ;)

    my bog ... homepage ()

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. Thank you so much! its,s nice to hear that you heve found my blog inspiring:)

      Poista
    3. I,m sorry that i answered to your comment so late but it was some problems whit blogger:(

      Poista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!