keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Mirella

Taran tyttö "Mirella"Rotu: suomenpienhevonen
Sukupuoli:tamma
Säkäkorkeus : kasvussa..
syntynyt: 2012
omistaja: Annika Kontturi -Salmi

Mirella on luonteeltaan aika saman tapainen kun äitinsä Tara, elikkä kiltti ja rauhallinen. Mirella on kuitenkin perinyt myös  äitinsä temperamentin, vaikka sitä ei Tarassa nykyään niin huomaakaan. Tämä piirre on vasta viime aikoina alkanut korostumaan Mirellassa, ja pienempänä se oli tosi rauhallinen  ja helppo. Ratsuna Mirella on kuitenkin ikäisekseen tosi kiltti ja kuuliainen.Se on myös varsamaiseen tyyliin tosi utelias, ja tallissa se saattaa häiritä Bambia harjatessa. Se on  aina paikalla kun jotain niinkin jännittävää kun tallinsiivous on käynnissä, eikä se jää mistään tallilla tapahtuvasta paitsi. Mirella tykkää paljon esteistä, ja se hyppääkin oikein hyvin siihen nähden kuinka vähän sitä on treenattu. Irtouoksutus on myös Mirelalle mielekästä puuhaa, ja se pukittelee oikein kunnolla aina välillä kun sitä irtojuoksuttaa.


Esteistä Mirella tykkää!

Mirella oli vasta pieni varsa kun tapasin sen ensimmäistäkertaa vuonna 2012. Olen kuitenkin oppinut tuntemaan Mirellan paremmin vasta vuonna 2014,kun aloimme touhuta enemmän sen kanssa.

Syksyllä 2014 aloitimme tosiaan  pikkuhiljaa Mirellan sisään ratsastuksen. Aluksi laitoimme pelkästään satulahuovan sen selkään ja pikkuhiljaa rupesimme nostamaan satulan sen selkään. Mirella käyttäytyi tosi nätisti ja rauhallisesti.

ja sitten laitettiin satula selkään..

Seuraavalla kerralla me vain talutimme sitä ympäri kenttää ja pyysimme sitä käyntiin tai pysähtymään. Nämä käskyt se ymmärsi nopeasti, koska se oli kuullut ne ennenkin. Oikeastaan siis vaan hiottiin asioita joita se jo periaatteessa osasi. Samana syksynä jatkoimme rauhallisesti ja varmasti Mirellan sisään ratsastusta, ja kävimme pari kertaa nojailemassa sitä vasten ja totuttelimme sitä ratsastajan painoon.

Keväällä 2015 olemme jatkaneet rauhallisesti ja varmasti sisään ratsastusta ja Mirella on toiminut hyvin ratsastaessa. Pääsin myös itse ensimmäistä kertaa sen selkään.

Vuonna 2016 Mirella on aina välillä käynyt mukana tunneilla, mutta välillä sillä on myös ollut aika pitkiä lepojaksoja. Tunneilla ollessaan Mirella on kuitenkin toiminut toistenkin hevosten seurassa hyvin. 

Videoita Mirellasta


                                                                                                                                                  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!