keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Madeira

Heippa! nyt ollaan sitten kotiuduttu Madeiralta, ja väsymyksestä ja pienestä aikaerosta on jo selvitty. Koulussakin jaksoin viiden tunnin yöunien jälkeen tiistaina jollain konstilla kirjoittaa matikankokeen, joten pahimmasta on nyt selvitty. Mitä nyt tuo äikän kielioppi tässä vielä painaa, juuri nytkin minun pitäisi varmaan lukea kielioppia, eikä kirjoittaa blogia;). Nyt kuitenkin halusin tulla kirjoittamaan reissustamme kun se kerran on vielä tuoreessa muistissa.
1.
2.
3.
Paltaanpa nyt kuitenkin minun koulukiireistäni itse aiheeseen, eli Madeiran lomaan. Madeiralle tulimme tosiaan kahdeltatoista päivällä Madeiran aikaan, mutta olimme lennon ja aikaisen aamun jälkeen niin väsyneitä ,että oikein mitään ei vielä maanantaina tultu tehtyä. Mitä nyt käväisin hotellin uima-altaan testaamassa, ja syömässäkin käytiin.


Tiistaina olimme sitten jo nukkuneet yhden yön kunnolla, ja energiaakin alkoi löytymään. Päätimme siis käydä heti kuvaamassa maisemia. Päätimme käydä myös heti tsekkaamassa yhden Madeiran hienoimmista nähtävyyksistä, eli Funchalin köysiradan. Se on siis aika samanlainen hissi kuin Alpeillakin on, mutta tällä kertaa sieltä vuorilta ei tultu alas laskemalla suksia, vain sinne mentiin vain ihailemaan maisemia. Saatiin kyllä tosi hienoja kuvia tuolta ylhäältä, ei kyllä ihan joka paikasta tuollaisia maisemia löydykään. Suomesta saisi varmasti ihan etsimällä etsiä noin korkealla olevaa paikkaa.
4.

Muutenkin tuli kyllä vietettyä aika aktiivinen loma. Kävin ratsastamassa(siitä on olemassa oma postaus), shoppailtiin jonkun verran, käytiin levadalla kävelemässä, ja käytiin vielä tutustumassa lähikyläänkin. Halusimme siis ennen kaikkea nähdä saaren hienoja maisemia,kuvata, syödä hyvin, ja nauttia lomasta. Myös shoppailtua tuli aika paljon, minä kuin halusin ostaa matkamuistoja ja tuliaisia. Taisi tulla ostettua vähän liikaakin tavaroita, mutta itse en kyllä kadu yhtäkään ostoksistani. Kuvattua tuli myös aika paljon, ja taisin saada viikon aikana kassan reilusti yli 300 kuvaa. Tuo ei kuitenkaan ole minun mittakaavassani edes erityisen paljon. Onnistuin kerran saamaan kasaan jopa melkein 600 kuvaa viikossa, kun meillä oli kesäleiri tallilla.
5.

6.
7.
8.
9.
10.

11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Kävimme viimeksi ulkomailla kolme vuotta sitten, kun olin 12- vuotias, ja huomasin kyllä tämän loman aikana itsessäni muutoksen siihen aikaan verrattuna. Vähän pienempänä minä olin aivan hirveä vesipeto, ja saatoin viihtyä altaassa monta tuntia päivässä. Onnistuin jopa 10- vuotiaana Rhodoksella hankkimaan itselleni korvatulehduksen sukeltelemiseni takia, ja kotimatkasta tulikin silloin ka tuskainen. Tietenkään tälläkään kertaa ei mennyt päivääkään niin etten olisi ainakin kerran päivässä käynyt uimassa, mutta en todellakaan viihtynyt altaassa enää tuntikaupalla. En myöskään mennyt mereen uimaan, koska Atlantin vesi oli tosi kylmää, eikä Madeiralla oikeastaan ole hyviä hiekkarantoja. Madeira onkin enemmän kaunis saari, jossa on paljon korkeita vuoria, ja ihania maisemia. Luontokuvaajan paratiisi toisin sanoen, mutta kyllä se kelpasi erinomaisesti tällaiselle hevoskuvaajallekin.

Mikä oli teidän lempikuvanne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!