sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Pakkasta ja vauhtia

Heippa taas! Tänään oli taas pitkästä aikaa irtojuoksutuksen aika. Päätökseen irtojuoksuttaa hevoset vaikutti aika paljon viime perjantain ratsastustunti. Tunti meni muuten sekä Mirellan ja Bambin että ratsastajienkin osalta hyvin, mutta loppupuolella tuli hieman draamaa. Bambi järjesti nimittäin oman mittakaavansa mukaan jopa suhteellisen dramaattisen välikohtauksen. Minä olin ennen tätä välikohtausta juuri nostanut ravin pitkänsivun alussa, mutta kun tulimme pitkän sivun toiseen kulmaan Bambi pelästyi jotain(luultavasti ohi ajanutta autoa) Se lähti pelästyneenä juoksemaan täyttä laukkaa, mutta en kuitenkaan sanoisi että se riistäytyi täysin käsistä. Se laukkasi kuitenkin koko lyhyen ja pitkän sivun tosi lujaa, kunnes sain sen pysäytettyä pitkän sivun toiseen kulmaan. Siihen se sitten pysähtyi oikein nätisti, ja minä tietenkin taputin sitä siinä rauhoittavasti  hetken verran. Sen jälkeen Bambi lähti oikein nätisti kävelemään, eikä se vaikuttanut enää yhtään säikyltä. Oikeastaan minä itse en des ehtinyt pelästyä ennen kuin Mirella ilmestyi ilman ratsastajaa viereemme. Silloin minä vasta tajusin että kaverini oli tippunut Mirellan kyydistä, kun se oli kääntynyt äkisti laukassa katsomaan meitä. Onneksi hänkään ei  loukannut itseään. Loppu hyvin, kaikki hyvin, niinhän se menee. Tälläistä nyt vain aina joskus tapahtuu hevosten kanssa touhutessa.
1.
2.
3.
4.
5.

6.
Tänään päätettiin sitten tosiaan irtojuoksuttaa hevosia, ,niin kuin kerroin aikaisemmin, koska niillä vaikutti olevan ylimääräistä energiaa. Se oli myös hyvä päätös ihan säänkin takia, ja sitä paitsi tämä sää ja irtojuoksutus tarjosivat minulle hyvän mahdollisuuden hevosten kuvaamiseen. Hevosetkin vaikuttivat nauttivan vapaana juoksemisesta, ja se tuli tosiaan tarpeeseenkin. Aluksi saatiin kyllä nähdä aika korkeita pukkihyppyjä, mutta hetken päästä meno hiukan tasoittui. Joskus hevostenkin on kyllä tärkeätä saada se "pönttöilyenergia" kulutettua juoksemalla. Onneksi Tara, Bambi ja Mirella kuitenkin eivät oikeastaan ikinä(tai todella harvoin) pukittele muuta kuin irtojuoksutuksessa, ja silloin ne tosiaan ovat ihan ilopukkeja. Irtojuoksutuksessa saakin olla vähän villimpi ja vapaampi;)
7.
8.
9.
10.

Minulla olisi kuitenkin aamulla herätys kello komelta aamuyöstä, niin että ehdimme Madeiran lennollemme, joka lähtee kahdeksalta Helsingistä, joten minun olisi ehkä hyvää lopettaa tämä postaus, pakata käsimatkatavarani, ja painua sen jälkeen pikkuhiljaa pehkuihin. Blogi tosiaan elää luultavasti tämän tulevan viikon hiljaiseneloa, mutta yritän ehtiä kirjoittaa teille matkakuulumisia sitten kun tulen takaisin.

Mikä oli teidän lempikuvanne?

6 kommenttia:

  1. Monta tosi hyvää, ehkä nrot 7. ja 4. ovat kolahtivat. Kiva nähdä Tara vieläkin virkeänä 23 vuotiaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Tara oli kyllä tosi energinen,se vaikutti kymmenen vuotta nuoremmalta kuin mitä se on. Ihanaa tosiaan nähdä se vielä noin hyvinvoivana.

      Poista
  2. Kakkonen on kyllä ihan huikea kuva; miten sä osaat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)Tällä kertaa minä oikeastaan vain räpsin;)se on usein ainut tapa kun hevosilla on noin kova vauhti päällä.

      Poista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!