tiistai 16. elokuuta 2016

Kuulumisia

Heippa taas! Tässä on taas tullut pitkä postaustauko. Nyt minä olen kuitenkin päättänyt hiukan aktivoitua tämän blogin suhteen. Huomasin äsken että jopa tämä ulkoasu on pysynyt samana ennätyskauan, jopa kokonaiset kolme kuukautta! Ehkäpä sekin kaipaisi hiukan uudistusta..

Viime perjantaina aloitimme taas hevoskerhomme, jota tapaamme pitää joka perjantai, ja nyt tuleekin sitten käytyä tallilla kaksi kertaa viikossa. Tämäkin muutos hiukan aktivoi blogia:). Tavallisesti aloitamme vasta silloin kun koulutkin alkavat, mutta päätimme ottaa varaslähdön tänä vuonna, sillä koulut alkavat täällä Lounais- Suomessa ennätysmyöhään, nimittäin vasta tänä torstaina, 18.8. Tällä kertaa olimme kuitenkin Annikan kanssa kahdestaan tallilla, kun Carolina ei päässyt tulemaan. Annika on jo kauan suunnitellut vähän maastotapaista ratsastustietä kentän ympärille, ja aloimme toteuttamaan tätä ideaa tekemällä aitauksen tämän tulevan tien toisellekin sivulle. Tara pääsi koekaniiniksi kokeilemaan aitauksemme toimivuutta, ja se taisi tykätä siitä puuhasta kovastikin, siellä kun oli vihreätä ruohoa syötäväksi. Tara teki meille palveluksen syömällä puiden lehtiä ja ruohoa pois, ja se oli sille kaiken hyvän lisäksi mieluista puuhaa. Tämän jälkeen otimme vielä Mirellan seisomaan tallin oviaukolle, ja hoidimme sitä.

Eilen oli sitten taas normaalin ratsastustunnin aika. Satuimme taas olemaan kahdestaan Annikan kanssa, joten pidimme hiukan erilaisen ratsastustunnin. Treenasimme edelleen paljon sitä suoraan ratsastamista ja apujen toimivuutta. Suurin ongelmani on se että teen kädellä vähän liian suuria liikkeitä kääntäessäni hevosta, vaikka liikkeen pitäisi olla melkein huomaamaton. Liikkeitä joita tekee refleksinomaisesti on vain niin himputin vaikeata lakata tekemästä, sen olen huomannut monta kertaa niiden vuosien aikana kuin olen ratsastanut. No, yritys on ainakin hyvä.

Toinen ongelma liittyi pohje ja ohjasapujen käyttöön. Monta kertaa olen saanut kuulla siitä että minun pitäisi "sulkea" toinen käsi silloin kun hevonen valuu keskelle kenttää. En ole kuitenkaan ikinä oikein saanut tätä toimimaan käytännössä. Tähän pitäisi vielä yhdistää pohjeavut, ja silloin hevonen väistäisi pohjetta, päätyen lopulta uralle. Sillä tavalla hevosen "valumisen" saisi estettyä, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty, ja näiden pitäisi sitten vielä toimia yhdessä. Nythän minä teen liian suuria liikkeitä kädellä, ja sitten joskus hetken päästä annan pohjetta. Nämä ongelmat tulevat kuitenkin esille vasta silloin kuin Bambi valuu keskelle kenttää, joten yksi perusongelma on se että minä istun hetkittäin vinossa. Bambikin on hiukan vino, ja se tekee tämän minulle vaikeammaksi. Eihän kaksi vinoa voi olla hyvä yhdistelmä, mutta opinpahan ainakin ajan kanssa ratsastamalla ratsastamaan  hevosen suoraksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!