lauantai 18. huhtikuuta 2015

Aina#järkipäässä

Hei! Bongasin tässä joku päivä sitten netissä tällaisen ystäväni hevonen blogin aloittaman kampanjan kun  #järkipäässä joka on levinnyt instagramissa ja tällä hashtagillä löytyy paljon kuvia. Pari bloggaajaakin on ottanut osaa tähän kampanjaan ja itse liityn heidän joukkoonsa koska haluan parhaani mukaan näyttää tässä asiassa hyvää esimerkkiä netissä kaikille blogini nuoremmille lukijoille ja ihan kaikille lukijoille.

Tämä kampanja koskee mielestäni todella tärkeää asiaa nimittäin mitäpä muuta kun turvavarusteiden tärkeydestä ratsastaessa. Itse käytän ihan joka ikinen kerta kun ratsastan sekä turvaliiviä että kypärää. Sekä Annika ja toinen ratsastuksenopettajani eivät edes päästäisi minua hevosen selkään ilman kypärää mikä on mielestäni mahtava juttu eikä todellakaan turha juttu. Kypärä on halpa henkivakuutus ratsastaessa enkä oikein ymmärrä niitä jotka eivät käytä kypärää. Jotkut voivat sanoa että osaavat tippua oikein mutta epäilen tätä kyllä suuresti koska hevonen voi pillastua sekunnin murto osassa eikä kenelläkään varmasti ole niin hyvää kordinaatio kykyä että osaisi sillä hetkellä tippua juuri niin kuin pitäisi ja minä ainakin tiedän ettei minulla ole eikä tule koskaan olemaan niin hyvää kordinaatiokykyä joten siksi käytän aina kypärää. Myös kypärän hinnasta riippuva kypärättömyys on mielestäni aika tyhmää koska kyllä sen kypärän saa rahalla ostettua mutta jos kerran loukkaat pääsi kunnolla kun tiput niin millä rahalla sinä saat uuden pään? eikä se kypärä maksa mitenkään erityisen paljon ja ainakin meidän tallilla saa myös lainattua kypärän ratsastuksen ajaksi.
Mielestäni on aika kummallista että korkeimmissa kouluratsastusluokissa ei pidä käyttää kypärää mutta minun mielestäni on mahtavaa että suuri osa näissä luokissa kilpailevista ratsastajista käyttää silti kypärää. Kouluratsastuksen olympia voittaja Charlotte Djurardin on ihan mahtava esimerkki kypärän käytöstä koska hänellä on aina kypärä päässä kaikissa starteissa ja hän näyttää näin kaikille ratsastajille hyvää esimerkkiä! kuka ratsastaja ei kehtaisi käyttää kypärää jos hän kehtaa! ja sitä paitsi kypärät ovat nykyään oikein hienoja.

 Toinen juttu on se että netissä on mielestäni ihan liikaa kuvia missä tunnettu bloggaaja tai tunnettu ratsastaja jotka ovat monien hevostyttöjen esimerkkejä ratsastavat ilman kypärää. Tämä saattaa innostaa joitakin ratsastajia ratsastamaan ilman kypärää mikä on todella huono juttu. Blogien ei kuulu olla mitään opetussivuja  eikä blogien päätarkoitus ole opettaa kenellekään yhtään mitään mutta  tästä asiasta toivoisin silti että kaikki blogaajat näyttäisivät hyvää esimerkkiä. En itse edes kehtaisi laitaa nettiin kuvaa jossa ratsastan ilman kypärää vaikka sellaisia olisi. Esimerkiksi joku aika sitten kun talutin Bambia jolla oli aloittelija selässään kentällä niin halusin tietenkin käyttää sekä liiviä että kypärää(olin sitä paitsi menossa ratsastamaan Bambilla tämän jälkeen) näyttääkseni hyvää esimerkkiä.
Minä ymmärrän ihan sen että joku sanoo että ratsastusliivi haittaa hiukan ratsastusta eikä aina ole mukava mutta sopivan liivin ei kyllä pitäisi haitata kovinkaan paljoa. Minullakin on ollut epäsopiva liivi joka istui minulle tosi huonosti ja haittasi ratsastusta mutta sain uuden liivin tammikuussa eikä se ole haitannut yhtään ja se on mielestäni ihan mukava päällä.

Minä muistan hyvin kun sain ensimmäisen kypäräni ja käytin sitä kotonakin kun olin niin innoissani siitä ja näytin mielestäni ihan oikealta ratsastajalta.

Käytättekö te aina kypärää ratsastaessanne? entä liiviä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!