tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kouluratsastusta ja uusi ulkoasu!

Eilen oli taas koulutunnin aika. Tallille tultuani yritin taas hiukan kuvata hevosia tarhassa, sillä olimme ajoissa tallilla. Tällä kertaa minulla ei kuitenkaan ollut yhtäkään yhteistyöhaluista mallia, joten kuvaamisesta ei tullut  yhtään mitään. Tervehdin kuitenkin hevosia, ja lähdin sisälle talliin. Eipäs tämä minua kovasti haitannut, sillä sää oli muutenkin aika surkea.Täällä etelässä kun satoi taas hiukan rännän tapaista lunta, ja se oli jo eilen pikkuhiljaa sulamassa. Tänään ovat kadut sitten olleet kivasti jäässä, ja tienvarressa on likaista lunta/räntää. No, eiköhän se kevät kaikesta huolimatta ole tulossa, ja täytyy kyllä sanoa että kenttä oli tosi hyvässä kunnossa keleihin nähden.Äiti kuvasi kuitenkin  taas ystävällisesti tuntiamme, joten kiitos tämän postauksen kuvamateriaalista kuuluu hänelle.

 Ennen itse ratsastustunnin alkua teimme tavanomaisesti hevosille ruuat, ja haimme ne sisään hoidettaviksi.Tarankin kaviot olivat niin hyvässä kunnossa, että se tuli mukaan tunnille, ja tunnilla se liikkui niin hyvin että epäilen suuresti että se on jo täysin terve.Hevosten kuntoon laiton jälkeen olikin aika aloittaa itse tunti. Ensin kävelytin Bambia, ja yritin lähinnä saada sitä kävelemään aktiivisemmin. Ratsaille nousun jälkeen aloitimme tunnin käynnissä, ja ratsastimme kulmat erityisen tarkasti. Kulmissa tarkoituksena  oli ratsastaa suoraan kohti kulmaa, ottaa seis juuri aidan kohdalla, ja sen jälkeen hevonen pyydettiin oikealla pohkeella jatkamaan matkaa käynnissä. Tässä tehtävässä tarkoituksena oli käyttää mahdollisimman pieniä apuja, ja siinä me onnistuimme hyvin. Sain Bambin lopulta pysähtymään pelkällä polvien jännittämisellä, eikä minun tarvinnut käyttää ohjia lainkaan. Toinen tärkeä pointti tässä tehtävässä oli se että  pysähdyksen jälkeen käyntiin siirryttäessä piti käyttää pelkästään aidan puoleista (eli oikean puoleista) pohjetta, ja hevosen kuului siirtyä käyntiin mahdollisimman kevyestä pohkeesta. Kulmien lisäksi keskityin kovasti pitämään käteni hyvässä asennossa, ja sainkin Annikalta kehuja käsistäni.

 
 

Kun tämä  tehtävä toimi hyvin sekä oikeassa että vasemmassa kierroksessa siirryimme työskentelemään ravissa. Tarkoituksena oli ravata pitkät sivut, ja kävellä lyhyet sivut. Ravissa meillä meni  hyvin. Aluksi ratsastin kulmat edelleen samalla tavalla( eli siirryin käyntiin ja tein pysähdyksen), mutta lopuksi ratsastin kulmat käynnissä ilman pysähdystä. Bambin ravi oli mukavan energistä, eikä se jäänyt "hiipimään", mikä oli tosi hyvä juttu. Lopuksi ongelmaksi muodostui kuitenkin taas kerran ulkolapa. Pari kertaa Bambi puski lapa edellä pois kaviouralta, mutta tällä kertaa sain sen nopeasti takaisin uralle, ellen ehtinyt reagoimaan jo ennen kuin se lähti puskemaan. Lopuksi sain kuitenkin ravinkin suoraksi, ja sen jälkeen oli hyvä siirtyä käyntiin, antaa pitkät ohjat, ja lopettaa tunti. Tunnin jälkeen hoidimme vielä hevoset, ja annoimme niille iltaheinät.

Tänään pääsin aikaisin koulusta, ja uudistin blogin ulkoasun ihan hetken mielijohteesta. Omasta mielestäni tästä ulkoasusta tuli oikein kiva, vaikkei sen tekemiseen kauan mennytkään.

Mitä olette mieltä blogin uudesta ulkoasusta?

 

2 kommenttia:

  1. Tämä blogisi uusi ulkoasu on oikeasti todella kiva, banneri vaan näyttäisi omaan silmään paremmalta läpinäkyvänä, mutta onhan se ihan hyvä noinkin:) Ja lukukokemusta helpottaisi ainakin omalta kohdaltani, jos tausta pysyisi sivua scrollatessa paikallaan. Kokonaisuudessaan kuitenkin oikein kiva ulkoasu!

    Sun ja Bambin meno näyttää todella kivalta, varsinkin toisessa kuvassa sun asento on tosi kivan näköinen! Itsellä on ratsastettaessa ongelmana juurikin kädet, niiden asento ei oikein pysy... Mutta tästä vaan korjaamaan!
    Tosi kiva postaus, kirjotit kivasti:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! kyllä muullakin on ollut ongelmia noiden käsien kanssa, ja edelleenkin on paljon kehitettävää. Kaksi nyrkkisääntöä jotka yritän pitää mielessäni ovat kuitenkin se että ohjat ovat yhtä pitkät, ja itse tapaan ajatella että käsien kuluu olla siinä satulahuovan kiinnitys tarrojen kohdalla:)en minä ole niin hyvä ratsastaja, että voisin ketään neuvoa, mutta noin ainakin itse ajattelen.Kiitos myös rakentavasta kritiikistä ulkoasun suhteen!pitääpä katsoa tuota scrollausjuttua.

      Poista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!