lauantai 26. maaliskuuta 2016

Ratsastusta kahdella hevosella

Heippa taas! nyt olisi taas pitkästä aikaa vuorossa ratsastuskuulumisia. Niitähän en ole nyt pitkään aikaan tänne kirjoitellut kuin on ollut studiokuvia ja kaikennäköistä muuta.


Maanantaina kävin kuitenkin ihan normaalisti tallilla, ja tällä kertaa lähdimme maastoon käppäilemään. Alkumatkasta minä ratsastin Bambilla ensimmäisenä, mutta päästimme myöhemmin  Taran ohi, koska Bambi käveli sen verran hitaasti. No, kuinkas ollakaan se vauhti nopeutui ihmeesti kun Tara käveli edellä;). Loppumatkan sain sitten pidätellä Bambia vatsalihaksilla ja ohjilla niin että välimatka pysyisi siedettävänä. Itse yritän aina ajatella että hevosten väliin pitäisi voida kuvitella hevonen, mutta tällä kertaa pidin välillä ehkä vähän liiankin pitkän etäisyyden Taraan. Toisaalta se oli kyllä ihan järkevää, sillä Tara saattaa todella potkaista Bambia, jos se tulee liian lähelle. Meillä oli kuitenkin ihan kiva maastolenkki, vaikka en itse ollut maanantaina mitenkään hyvällä tuulella.


Eilen kävin myös tallilla, ja tällä kertaa ratsastin Taralla. Minun pitäisi kyllä ratsastaa Taralla useammin, sillä Tara ja Bambi ovat aika erilaisia ratsastaa, ja muutenkin useammalla hevosella ratsastaminen on monella tavalla  hyvästä, ja lisäksi minä itse aina yllätyn siitä miten kiva Tara on ratsastaa. Tänään Annikakin ratsasti samaan aikaan kanssani pitkästä aikaa. Sanoin itse maanantaina että olisi taas kiva ratsastaa samaan aikaan, ja Annikan mielestä se oli hyvä idea, joten teimme niin.


Meillä meni Taran kanssa oikeastaan yllättävän hyvin. Työskentelimme ensin käynnissä tehden pysähdyksiä, ja vaihdoimme suuntaa usein. Kun tämä alkoi sujua moitteettomasti siirryimme raviin. Ravasimme ensin pitkät ja lyhyet sivut ratsastaen kulmat käynnissä. Kun tämä sujui hyvin vaihdoimme suuntaa, ja ratsastimme toiseenkin suuntaan samaa tehtävää. Tässä kohtaa meillä tuli Taran kanssa ensimmäisen kerran tällä tunnilla ongelma. Tara nimittäin lähti puskemaan keskelle kenttää, mutta sain sen nopeasti takaisin uralle. Sain myös ratsastaa Taraa ravissa paljon vahvemmin eteenpäin toiseen kierrokseen. Sain sen kuitenkin ravaamaan ihan kivasti. Tarkoitushan ei ollutkaan ratsastaa kiitoravia eteenpäin, vain päinvastoin yritimme ravata mahdollisimman  pientä ravia. Seuraavaksi ratsastimme kulmatkin ravissa, mutta keskellä pitkää sivua piti ottaa kolme askelta käyntiä. Tämä oli minulle ratsastuskoulusta tuttu harjoitus, mutta tässä kohtaa minulla ja Taralla tuli kuitenkin pieni ongelma. Sain Taran kyllä hidastamaan käyntiin hyvin, mutta kun piti nostaa ravi käynnistä en saanut sitä nostamaan ravia tarpeeksi nopeasti. No, harjoitus tekee mestarin, joten jatkamme tämän tehtävän harjoittelua. Sen jälkeen oli kuitenkin hyvä aika siirtyä käyntiin, antaa pitkät ohjat ja lopettaa tunti.


Itse olin  tunnin jälkeen tyytyväinen. Siitä on kuitenkin  pitkä aika kun olen viimeksi Taralla ratsastanut, joten meillä meni siihen nähden mielestäni yllättävän hyvin. Enhän minä samalla tavalla tunne Taraa kuin tunnen Bambin, enkä tietenkään ole löytänyt sen "nappuloita", mutta Tara oli kuitenkin kiva ratsastaa, ja itsekin sekoilin yllättävän vähän. Tämän postauksen ratsastuskuvat ovat jälleen kerran äitini ottamia, joten kiitos niistä kuuluu hänelle. Kamerassani taisi muuten olla eilen joku tarkennusongelma ,kun näistä kuvista tuli niin huonolaatuisia ja puolitarkkoja jos vertaa maanantaina otettuihin kuviin. No, ei se varmaan mitään vakavaa ole, sillä kun myöhemmin itse  testasin kameraani se otti ihan teräviä kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!