lauantai 19. maaliskuuta 2016

Studiokuvia!

Monet hevosblogeja lukeneet muistavat varmasti viime kevään villityksen, elikkä studiokuvat. Itse en silloin oikein innostunut ottamaan studiokuvia, sillä minulla ei ollut järkkäriä, ja studiokuvia oli silloin blogeissa melkein kyllästymiseen asti. Nyt kun se järkkäri on vihdoin hankittu, eikä näitä kuvia enää julkaista blogeissa niin tiuhaan tahtiin, päätin koittaa ottaa tällaisia kuvia. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eikö niin;)

Eilen oli todella tuulinen keli, eikä ratsastus sellaisessa tuulessa olisi ollut oikein mukavaa, joten eilen minulla oli hyvä tilaisuus sen sijaan keskittyä valokuvaamiseen. Ensin harjasimme hevoset erityisen  tarkasti, jotta ne olisivat siistin näköisiä kuvissa. Sen jälkeen pistimme niille suitset päähän, sillä suitset näyttävät kuvissa siistimmiltä.

Yritimme ensin kuvata hevosia tallin pääovella, mutta tallista tuli liikaa valoa, joten jouduimme siirtymään tarhaan johtavalle oviaukolle. Ideanahan studiokuvissa on se että hevoseen osuu valoa, mutta tausta jää mustaksi. Tämä ei meinannut aluksi onnistua edes tarhaan johtavalla oviaukolla, mutta sain taustan kuitenkin melkein mustaksi. Kuvia käsitellessäni sain kuitenkin tehdä melkein kaikista kuvista vinjettikuvia, ja varjostustakin sain käyttää aika ahkerasti.

Kuvat onnistuivat kuitenkin mielestäni oikein hyvin, ja itse tykkään erityisesti numero vitosesta. Kuvat on siis otettu ihan normaalilla kuvauskalustolla, eli toisin sanoen Canon EOS 100 d: llä, ja objektiivina toimi ihan normaali 18- 55 kittiobjektiivi. Mutta pidemmittä puheitta, tässä ne kuvat nyt olisivat!
1. tässä kuvassa tallista tulee ihan liikaa valoa, mutta Bambi on vain niin söpö tässä kuvassa, että tämäkin piti ottaa mukaan.
2.
3,
4.
5.
6.
7.
Mikä oli sinun lempikuvasi?
 

8 kommenttia:

  1. 6&7 oli kivoimmat, mutta kaikki oli kyllä ihan mahtavia!!!

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. 2 & 6 ovat kivoimmat, hienoja kuvia kaikki! :)

    VastaaPoista
  3. Pitäisi itsekkin yrittää tälläisiä kuvia ottaa, ehkä ensin koiran kanssa, ponien kuvaaminen yksin on nimittäin liian vaikeaa, ja valoa tulee liikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ,yksin tuo on kyllä liian vaikeata,mullakin oli kokoajan kuvatessa Annika pitämässä ohjista kiinni. Mutta kyllä koiristakin varmasti saa kivoja kuvia:)

      Poista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!