Tara


Unotar"Tara"
Rotu: Suomenhevonen
Säkäkorkeus: 144 cm
Sukupuoli: tamma
Väri: punarautias
Syntynyt: 1993
Omistaja: Annika Kontturi-Salmi

Taraan olen tutustunut vuonna 2012, ja se on ensimmäinen hevonen jonka selässä olen istunut. Muistan että Tara oli silloin mielestäni todella iso, koska en ollut siihen aikaan vielä yhtään tottunut hevosiin. Pian kuitenkin huomasin kuinka kiltti se on, enkä jännittänyt sitä enää yhtään, ja opin luottamaan siihen. Myös ensimmäiset laukkani ratsastin Taralla. Nykyään ratsastan Taralla harmittavan vähän, mutta joka kerta kun sen selkään nousee tuntuu siltä että sillä pitäisi ratsastaa vähän useamminkin.

Tara on sekä Mirellan että Bambin emä, ja se onkin luonteeltaan todella äidillinen. Tara on vähän niin kuin koko meidän talliporukkamme äitihahmo, ja siihen voi melkein aina luottaa 100%.Tara on myös todella rauhallinen ja kiltti luonteeltaan. Se nauttii harjauksesta tosi paljon, ja sen takia sitä onkin ihana hoitaa.  Tara toimii myös ratsuna useimmiten tosi rauhallisesti, ja sen takia se onkin mahtava opetusheppa sekä varsoilleen että aloittelijoille.Toinen ihana puoli tässä hevosessa  on että se koko ajan kommunikoi  ihmisten kanssa, ja sitä on helppo ymmärtää .


Ratsuna Tara on tosiaan luotettava ,ja useimmiten se on tosi rauhallinen. Sen takia sen selkään uskaltaakin istuttaa myös aloittelijoita. Tara on todella viisas hevonen, ja se ymmärtää just eikä melkein minkä tasoinen kuski sillä on kyydissä. Se osaa ratsuna vaatia juuri niin paljon kuin ratsastaja osaa, ja se toimii täysin ratsastajan tason mukaan. Tämä ominaisuus  tekeekin siitä mahtavan opetushevosen. Useimmiten Tara on aika laiska ja tahmea ratsastaa, mutta sillä on myös vauhdikkaammat päivänsä. Esimerkiksi pellolla Tara saattaa jopa villiintyä, kun se innostuu niin paljon että se unohtaa ettei se ole enää nuori. Maastossa Taraan voi kuitenkin luottaa, sillä se pelästyy ja lähtee kiitolaukkaan vain jos sillä tosiaankin on syytä pelätä jotain. Yhden ainoan kerran Tara on pelästynyt maastossa, ja silloinkin se vaistosi ilveksen.


Tara liikkuu vielä iästään huolimatta  tosi hyvin kaikissa kolmessa askellajissa, joten se on ikäisekseen todella hyvässä kunnossa.Vaikka Tara onkin kiltti ja hyvä ratsu, niin suurimmassa roolissaan Tara on ehdottomasti  meidän kaikkien hevosterapeuttina  ja äitihahmona. Uskon ja toivon että Tara on täällä vielä monta vuotta ilahduttamassa elämäämme:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!