lauantai 28. toukokuuta 2016

Kesätunnelmia ja ratsastusta

Heippa! Blogi on harmillisesti elänyt taas kerran hiljaiseneloa. Tällä kertaa siihen löytyy kuitenkin selkeä syy. Koneeni nimittäin päivitti Windows 10.n käyttöjärjestelmän viikko sitten, ja pari päivää sitten tietokone sekosi sen takia täysin. Ensimmäinen huolenaiheeni oli tietenkin kuvani, jotka olin tallentanut pelkästään koneelleni. Otti kyllä päähän ihan kunnolla kun ajattelin että suurin osa hevoskuvistani mahdollisesti katoaisi kuin tuhka tuuleen. Kone vietiin kuitenkin korjaukseen, ja ainakin kuvat saadaan pelastettua, vaikka konetta ei saataisikaan enää korjattua. Se oli kyllä kiva kuulla, sillä kolmen  vuoden aikana otetut kuvat olisi ollut tosi turhauttavaa menettää. En ole kuitenkaan vielä saanut tietokonetta takaisin, joten istun tällä hetkellä kirjoittamassa tätä postausta isän koneella. Tässä koneessa on paljon suurempi näppäimistö kuin omassani ,eikä kirjoituksentarkistus oikein toimi, joten pahoittelen jo etukäteen tämän postauksen kirjoitusvirheitä. Heh, tämä teidän olikin tosi tärkeä tietää;)

En kuitenkaan halua tehdä tästä postauksesta valitusvirtttä, joten siirrytäänpä hevosiin. Mannantain ratsastustustunti meni oikein kivasti, ja saimme keskittyä taas vaihteeksi ravin treenaamiseen. Uskaltaisin melkein väittää että olemme päässeet eroon lapa puskee keskelle kenttää - ongelmasta. Nyt on mennyt aika monta ratsastustuntia niin että Bambi ei ole päässyt puskemaan keskelle kenttää kertaakaan, tai vain kerran. Olen tosi iloinen tästä, sillä on se suoraan sanottuna aika turhauttavaa pyöriä keskellä kenttää monta kertaa tunnin aikana.

Suurin ongelmani olivat tällä kertaa kädet. Muuten istuntani toimii ravissa ihan hyvin, mutta käteni tuppaavat seuraamaan muuta vartaloani edelleenkin liikaa. Ravissahan käsien kuuluisi pysyä aika hiljaisena, sillä hevosen kaulakaan ei ravissa oikeastaan liiku. Käynnissä taas käsien pitäisi liikkua vähän enemmän hevosen liikkeiden tahtiin. Minä kuitenkin teen tämän käytännössä ihan päinvastoin. Kun pitäisi pitää kädet hiljaa minun käteni liikkuvat, ja kun ne saisivat liikkua enemmän liikkeen tahtiin ne ovat hiljaa. No,ei tuohonkaan ongelmaan auta mikään muu kuin treeni. Toinen asia jota täytyy treenata enemmän on kulman ratsastaminen ravissa. Bambi hyytyy usein kulman kohdalla, ja sitä täytyy ratsastaa eteenpäin. Tähän minä sain kuitenkin Annikalta hyvän neuvon. Minun pitäisi ajattella pohkeitani eränlaisina tahtipuikkoina kulmaa ratsastaessani. Pohkeella minun kuuluu antaa Bambille tahti ja pitää se ravissa, eikä minun oikeastaan kuulu antaa sille pohkeita niin kuin tavallisesti teen. Tämän vinkin minä tajusin harvinaisen nopeasti, ja sain kulmat heti toimimaan paljon paremmin. Tämän jälkeen ravi alkoi sujua oikein hyvin, ja meidän oli aika siirtyä käyntiin ja lopettaa tunti.

Hevoset ovat myös päässeet viimeaikoina maistelemaan vähän vihreätä. Hevosten laiduntaminen tänä kesänä on hiukan epävarmaa, joten halusimme ainakin antaa niiden syödä tallin pihalla. Tunnin jälkeen veimme kaikki kolme hevosta ulos ja harjasimme ne samalla kuin syöttelimme niitä. Perjantaina taas rajasimme naruilla tallin nurmikon, ja annoimme Taran toimia ekoloogisena ruohonleikkurina. "Aitauksemme" oli kuitenkin niin heikkoa tekoa ettemme uskaltaneet tuoda Mirellaa sinne, ja lopuksi päätimme jäättää Bambinkin sisälle talliin. Mirella kyllä närkästyi kun se huomasi ettei äiti Tara  lähtenytkään tallista töihin, mutta ei sitä kuitenkaan uskaltanut tuoda ulos. Samalla kun Tara laidunsi puhalla me piirsimme hevosen jalkoja, ja opettelimme hiukan hevosen jalan anatomiaa. Olihan minun kuitenkin ihan pakko ottaa Tarasta pari kuvaakin, ja muutama niistä onnistui ihan hyvinkin.  Tara kyllä nautti elämästään, ja sen katsominen oli jotenkin tosi rentouttavaa.


11 kommenttia:

  1. Oon kamppaillut samojen koneongelmien kanssa -.- tuo windows 10 ei vaan pelitä oikein missään tai kellään. Hienoja kuvia oot saanut otettua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Monilla on ollut ihan sama ongelma Windows 10:n kanssa, se ei vain yksinkertaisesti toimi.

      Poista
  2. Ihanan kesäisiä kuvia ja hauskaa tekstiä!

    VastaaPoista
  3. Hyvää tekstiä, ja tuon ratsastuksen kanssa vaan lisää treeniä, niin pian kaikki sujuu jo paremmin.:D Hienoa, että olet päässyt osasta ongelmista eroon!
    Todella hienoja kuvia ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Treenaaminen on kyllä ainut tapa päästä eroon ongelmista, mutta onneksi se on myös tosi kivaa! On tosiaan kiva että päästiin tuosta lapa puskee keskelle kenttää- ongelmasta eroon, sillä se on oikeasti aika turhauttava ongelma aina välillä. En nyt kuitenkaan vielä kirkossa kuuluttaisi että olen päässyt siitä yli, koska se on kyllä edelleen sellainen ongelma joka tulee aina välillä esille kun ei ole hyvä päivä.

      Poista
  4. Ei kannata koskaan pitää kuvia vain yhdessä paikassa! Itse en koskaan poista kuvia kameran muistikortilta ennen kuin ne ovat tallessa vähintään kahdessa paikassa. Lisäksi pitäisi myös teettää paperikuvia, koska se on edelleen varmin tapa säilyttää kuvat, mutta enpä ole jaksanut moneen vuoteen tilailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kyllä pitänyt kuviani myös kameran muistikortilla, mutta minä ostin uuden kameran neljä kk sitten, joten suurin osa kuvista olisi kuitenkin kadonnut kuin tuhka tuuleen. Mutta siinä olet kyllä oikeassa että kuvia ei ikinä kannattaisi tallentaa vain yhteen paikkaan. Mullakin on kyllä huoneessani joitain paperikuvia, muttei niitä tosiaan kaikista kuvista jaksa mitenkään teettää.

      Poista
  5. Munkin kone päivitti Windows 10, mutta toistaiseksi se on toiminut ihan hyvin! Inhottavinta on se, ettei sitä voinut estää mitenkään kun se vain tuli. Kaikki tiedostot, sovellukset ja sen sellaiset onneksi säilyivät, ja toivon että kone toimii yhä edes jonkin aikaa. :D Tiedostothan tuollaiselta kuitenkin saadaan usein pelastettua, koska ne tallentuvat kovalevylle, joka on vissiin jotenkin "erillinen" osa eikä useimmiten vaurioidu...?

    Ok, en syötä enempää pajunköyttä teknologiasta, vaan totean, että täällä laidunkausi on alkanut ihan kunnolla kuukausi sitten ja hepat syövät onnellisesti vihreää kummallakin tallilla missä käyn. Mulla ei ole käsien liikkumisen kanssa ongelmia tuolla tavalla, mutta ankansiivet ovat tavallinen näky. Kyynärpäät siis irtoavat kyljistä ja sojottavat sivulle. Tai vaihtoehtoisesti kyynärpääkulma katoaa ja käsi suoristuu. :p Eihän näihin auta kuin joku, joka osaa sanoa virheistä niin että ne tiedostaa ja muistaa ja korjaa, ja harjoittelu. Toivottavasti pääset pian ongelmien yli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ratsastuksenopettaja on kyllä korvaamaton apu juuri sen takia että maasta ne virheet näkee, ja niistä on helpompi muistuttaa. Voihan sitä itse yrittää pään sisällä muistuttaa itseään tietyistä virheistä jos tietää tekevänsä jotain väärin, mutta niitä ongelmia onkin sitten itse vaikeampi huomata tai tunnistaa. Kiva että siellä on jo alkanut laidunkausi.
      Tuo Windows 10 on kyllä ärsyttävä! Omakin koneeni toimi ihan hyvin ehkä neljä päivää, mutta keskiviikkona se sitten pimahti. Itseänikin häiritsi juuri tuo ettei sitä saanut mitenkään estettyä:(

      Poista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!