sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Satulan kokeilua+ videopostaus

Perjantaina saatiin tosiaan  jotain ihan uutta tallilla. Me testasimme nimittäin Mirellalle uutta satulaa. Minä en oikeastaan tiedä paljon mitään satuloista, joten oli oikein kiinnostavaa kuulla enemmän siitä miten satulan sopivuus arvioidaan. Tämä satula jota me perjantaina kokeiltiin Mirellalle oli islanninhevossatula, mutta se oli kuitenkin Mirellalle ihan hyvä. Suurin ongelma Mirellan kanssa satulan suhteen on se että se on hiukan takakorkea, ja sen takaosa on jonkun verran etuosaa kehittyneempi. Toki tämäkin on lieventynyt huomattavasti viimeaikoina, eikä se ole enää yhtään niin takakorkea kuin esimerkiksi viime talvena. Sen verran paljon vahvempi Mirellan takaosa kuitenkin on että satula useasti valuu eteenpäin. Mirellalle sopivan satulan löytäminen on vaikeata , mutta eiköhän se sopivasatula vielä joskus löydy, ja kyllä tuo satulan löytäminen tuntuu olevan vaikeata melkein jokaisen hevosen kohdalla.

Eteenpäin valumisen kanssa pitää olla tarkka, sillä hevosen on tosi vaikeita kantaa ihmistä, puhumattakaan mistään peräänannossa kulkemisesta jos ratsastajaa istuu melkein sen lavoilla. Ei tämä ongelma nyt niin paha ole että ratsastaja suoranaisesti istuisi Mirellan lavoilla, mutta ymmärsitte varmasti mitä tarkoitan? Ihmisenkin on vaikea kantaa ketään vähänkin painavampaa hartioillaan, ja jos kannettavan ottaa reppuselkään taakka kevenee huomattavasti. Juuri tästä tuossa eteenpäinvalumisongelmassa on kysymys.

Tämä satula oli kuitenkin Mirellalle aika hyvä, ja ainut asia josta Annika huomautti oli se että se oli sään kohdalta liian tiukka. Otin tuosta kuvankin, ja siitäkin varmasti huomaa hyvin sen että satula on tiukka sään kohdalta. Käden pitäisi nimittäin mahtua hevosen ja satulan väliin, enkä minä ainakaan saanut kättäni mahtumaan siihen. Selästä käsin tuo satula tuntui hyvältä, ja siinä oli ihan kiva istua. Ainut asia jonka huomasin oli se että polveni olivat kokoajan satulan ulkopuolella, vaikka minulla olikin aika pitkät jalustimet. Kyllä nuorten hevosten ratsastus vain on antoisaa, ja ainakin itse sain yhden hyvän vinkin istunnalla vaikuttamisen suhteen. Useasti minä nimittäin nousen ylös satulasta hidastaessani hevosta, mikä tietenkin johtaa siihen että menetän mahdollisuuteni vaikuttaa hevoseen istunnallani. Sen sijaan pitäisi yrittää istua reisien ja lantioiden avulla niin lähellä hevosta kun mahdollista, ja tavallaan istua sen ympärille. Tämä vinkki tuotti heti tulosta, ja sain sen jälkeen Mirellan hidastamaan paljon pienemmillä avuilla.

Kuvasin muuten perjantaina myös videopostauksen. Minulla on melkein aina perjantaina kokeita koulussa, joten sen takia en ole pitkään aikaan kuvannut perjantaina myday -videota. Olen huomannut että videon kuvaaminen vie keskittymisen pois kokeiden kirjoittamisesta, eikä koe sillon mene hyvin. Viime perjantaina minulla oli kuitenkin vapaapäivä, joten päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja kuvasin videon. Tästä tulikin sitten vähän pidempi myday- video, mutta toivottavasti jaksatte kuitenkin katsoa sen.


Mitä te olitte mieltä tästä videosta? entä oletteko te joskus kokeilleet satuloita hevosille?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!