tiistai 3. helmikuuta 2015

Arkistojen kätköistä

Hei ! tällä kertaa ajattelin tehdä tällaisen postauksen johon tulee lainauksia( ja totta kai kuvia) minun ratsastuspäiväkirjastani.

9.6.2014
"Aloitimme päivän irtojuoksutuksella  pellolla. Hevoset laukkasivat paljon , Tara otti kaiken rauhallisesti , se halusi laukata mutta ei ollut yhtään villi. Bambi otti myös rauhallisesti mutta innostui hiukan Mirellasta joka ei ole laukannut paljon ja innostui  kovasti.



tämän jälkeen otimme koirat kotiin ja sen jälkeen veimme  hevoset talliin. Sen jälkeen meillä oli välipala ja sitten harjasimme hevoset ja lähdimme naapuri tallin kentälle , laukkasimme paljon ja sekä hevosilla että ratsastajilla tuli hiki pintaan.




 
Sitten ratsastimme kotiin ja harjasimme hevoset vielä kertaalleen .Meillä oli kiva päivä ja opimme paljon hevosista ja saimme paljon liikuntaa"
10.6.2014
"Tämän  päivän aloitimme juoksutuksella  ja ensimmäisenä vuorossa oli Tara.Tara oli tosi hieno ja juoksutimme sen kaikissa askellajeissa. Seuraavaksi oli  Bambin vuoro ja se oli myös tosi hieno, se nosti jopa vasenlaukan jonka kansa sillä on ollut ongelmia.



Sitten lähdimme kotiin  ja otimme Bambin mukaan.

Meidän oli  tarkoitus ajaa sillä mutta kärryn aisat ovat vinossa ja kärryt  työntyivät ylöspäin, joten meidän oli pakko tyytyä takaa ajamiseen , Bambi piti siitä  ja oli tyytyväisen oloinen. Sitten talutin Bambia tallin pihalla ja annoin sen syödä tuoretta.




11.7.2014


minä ja kaverini kisapäivänä
"Tänään tulimme tallille ja jännitys oli huipussaan, tänään meillä olisi leirikilpailut! minä sain Gunin treenitunnille ja kilpailuihin . Ensin teimme tallitöitä  ja sitten lähdimme treenitunnille. Tunti  meni  hyvin ja nostettiin laukat ilman taluttajaa! treenattiin iltapäivää varten , meillä oli sama rata jonka hyppäisimme kisoissa ja se meni hyvin. sitten lähdettiin syömään ja jätskille (terveellistä , paras ruokavalio ennen kisoja, hah)sen jälkeen treenasimme radan vielä kävellen ja harjasimme ponit. Isä ja äiti tulivat kun harjasin ja letitin ponin. Pian lähdettiin kentälle verryttelemään kisoja varten , ravattiin ja mentiin kerran yksi radan esteistä. Sitten odotimme hetken  kentän ulkopuolella  ja pian oli meidän vuoromme ja meillä meni tosi hyvin. Guni oli kiva ratsastaa, ainoa juttu joka ei onnistunut oli laukat jotka ajattelin nostaa yhden esteen jälkeen."


 




 


29.11.2014
"
Tänään meillä oli talvileiri ja tulimme tallille jo  yhdeksäksi aamulla, annoimme hevosille  aamuheinät tarhaan ja aloimme hetken päästä siivoamaan tallia. Siivosimme karsinat ja täytimme hevosten vesiämpärit.



 

Siivoamisen jälkeen kävimme sisällä juomassa . Sen jälkeen huomasimme että meidän piti lähteä hakemaan turvetta k-maataloudesta. Kun tulimme turpeen haku reissulta kello oli jo aika paljon  ja rupesimme laittamaan hevosia valmiiksi maastoilua varten .
 Aloitimme maastoretken käynnissä , kunnes pääsimme pois tallinpihan edessä kulkevalta tieltä ja pääsimme metsään, hetken päästä ravasimme ja kaikki meni oikein hienosti.
Maastoilu  jatkui rauhallisesti ravissa ja  kun olimme päässeet suunnilleen 3km tallista  käännyimme kotiin päin.

 


 


Hevoset jatkoivat käynnissä rauhallisesti, mutta kun  yritimme ravata Taraan iski joku, ja yhtäkkiä Tara karautti Bambi perässään sellaiseen laukkaan että  löysin itseni  hetken päästä  maasta. Annika oli minua vastassa heti kun tipuin  mutta jatkoi matkaa kaverimme perään pian sen jälkeen kun huomasi että olin täysin kunnossa. Minä lähdin seuraamaan Annikaa  kävellen ja ehdin matkan varrella ajatella kaikki kauheat ajatukset  siitä miten hevosille ja ystävällemme on voinut tapahtua. Hetken päästä löysin kuitenkin Annikan ja ystäväni, joka oli myös  tippunut  jonkun matkaa minun jälkeen. Seuraava huolen aihe oli hevoset ja kun nekin löytyivät pienen matkan päästä täysin kunnossa uskalsimme kaikki huokaista helpotuksesta. Hetken neuvottelun jälkeen päätimme ratsastaa hevoset takaisin kotiin .Kotona hoidimme hevoset kuntoon ja söimme
 
.Leivoimme myös pipareita ja joulutorttuja. Jonkun ajan päästä  koristimme tallin hienoksi , Ja minä en totta kai hevoshoitaja tyyppinä voinut olla tsekkaamatta hevosten kavioita lämmön ja  turpoamisen  varalta , Tara oli taas niin ihana kun se oli ihan niin  kun se olisi halunnut sanoa :anteeksi ihan hirveästi toi maastotemppu mutta minä niin pelästyin, en minä tahallani teitä selästä tiputtanut mutta onneksi sinä vielä jaksat välittää minun jaloistani...Kun me lähdettiin kotiin kello taisi olla jo jotain kuusi illalla mikä tarkoittaa että me vedettiin reilu  yhdeksän tunnin tallikeikka!

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!