keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Näin teet bannerin gimpillä!

Nyt kun sää on mitä on, ja kuvaamisesta ei tule ulkona yhtikäs mitään, päätin tehdä tällaisen hiukan erikoisemman postauksen. Tässä postauksessa nimittäin näytän miten minä teen bannerin gimpillä. Tiedän että moni bloggaaja osaa tehdä minun tekeleitäni hienompia bannereja, mutta päätinpä kuitenkin tehdä tällaisen postauksen. Tuo banneri jonka tätä postausta varten tein ei todellakaan ole mikään mestariteos, ja pidän kyllä enemmän blogissa tällä hetkellä olevasta bannerista, mutta ei anneta sen häiritä.
Ensin avataan tietysti gimp, ja luodaan bannerin pohja. Tuollainen"kyltti" tule esiin kun painaa reunasta Tiedosto ja siitä uusi. Itse teen bannerit aina koossa 1000x400, ja taustaväriksi valitsen läpinäkyvän. Taustan saa läpinäkyväksi painamalla lisäasetukset tuosta kyltin alapäästä, ja siitä läpinäkyvä.

Tältä läpinäkyvä tausta näyttää gimpissä.
Sitten painetaan taas Tiedosto, ja sen jälkeen avaa. Sieltä aukenee tietokoneen kuvakirjasto, ja sieltä saa valittua kuvat jotka haluaa banneriin.
Tältä näyttää silloin kuin kuvat on avattu gimpissä.
Sen jälkeen on tärkeätä painaa hiiren vasenta näppäintä, jolloin näkyville tulee valikko, ja sieltä valitaan kuva, ja sen jälkeen skaalaa kuvaa, jonka jälkeen kuvan korkeudeksi laitetaan bannerin korkeus, eli tässä tapauksessa 400px. sen jälkeen painetaan samasta valikosta muokkaa, ja sen jälkeen kopioi.

Sen jälkeen mennään takaisin bannerin pohjaan, painetaan taas samaa valikko esiin ja painetaan muokkaa, ja sen jälkeen liitä.


sen jälkeen painan työkalupalkista pyyhekumi kohdasta, ja valitsen siveltimen.
lopputulos on häivytyksen jälkeen tämä.
sen jälkeen painan yläreunasta suotimet, ja sieltä valo ja varjo, ja sieltä xach effect.
sen jälkeen ruudulle ilmestyy tällainen "kyltti" josta saa valita värin ja sumennuksen määrän.
 sama banneri käsittelyn jälkeen.
sen jälkeen painetaan export as, ja annetaan tiedostolle nimi. Banneri ei ole vielä valmis, mutta koska haluan kolmannen kuvan ilman tuota effectiä( joka siis tulisi automaattisesti, ellen säästäisi tuota tässä välissä ja avaisi ohjelmaa uudestaan)joudun viemään sen välillä pois.
 
sen jälkeen avaan kolmannen kuvan ihan niin kuin edellisetkin kuvat, ja häivytän sen samalla tavalla yhteen muiden kuvien kanssa.
tällä kertaa lopputuloksesta tuli hiukan sekava, mutta kelvatkoon.
 
tämän jälkeen painen työkalupakista mustaa a- kirjainta, ja valitsen tekstin  värin ja fontin.
sen jälkeen levitän banneriin ruudun tekstiä varten( se vedetään siis hiirellä ihan niin suureksi kuin suinkin haluaa)ja sen jälkeen kirjoitetaan teksti.
tässä on tällä kertaa hivenen sekava lopputulokseni. Kun olen tyytyväinen lopputulokseeni painan taas sivuvalikosta Tiedosto ja Export as.
ps. kuva pitää säästää png- muodossa, jos haluaa säilyttää läpinäkyvyyden, jos sellaista bannerissa halutaan olevan. Myös paintissa läpinäkyvyys katoaa!
 
Toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä!

2 kommenttia:

  1. Miten kuvat saa "ei päällekkäin"? Minulla ne menevät nimittäin kaikki päällekkäin. Muuten tästä postauksesta on ollut hyötyä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! minä ainakin vedän ne pois toistensa päältä ihan hiirellä.

      Poista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!