tiistai 6. syyskuuta 2016

juoksutusta, kuvailua ja ratsastusta

Perjantaina ratsastimme Annikan kanssa taas pitkästä aikaa yhdessä. Minä ratsastin vaihteen vuoksi Taralla, ja Annika ratsasti tietysti Bambilla. Harmillisesti meille jäi aika niukasti aikaa ratsastaa, mutta ehdimme jo siinä ajassa ravata ihan mukavasti. Olisin kuitenkin mielelläni jatkanut hiukan pitempään. No, ensi kerralla täytyy rupatella vähemmän hevosia kuntoon laittaessa;). Taran kanssa meillä meni kuitenkin ihan kivasti. Ainut ongelma oli taas kerran kaasun kanssa. Sain Taran tietenkin kävelemään ihan hyvin, mutta ravin nostaminen olikin sitten hiukan hankalampaa. Tämä ongelma riippuu kyllä vain ja ainoastaan siitä etten ole yhtä tottunut Taraan kuin Bambiin, enkä ole vielä löytänyt sen "nappuloita". Sanoisin että suurin ero Taran ja Bambin välillä onkin juuri tuo tempo. Bambia täytyy ratsastaa käynnissä eteenpäin oikein ajatuksella, sillä se tuppaa hiipimään jos ratsastaja ei rentouta kättään ja liikuta sitä hevosen tahtiin. Bambilla on kuitenkin helppoa nostaa ravi,ja se ravaa oikein mielellään. Tara taas tapaa useimmiten liikkua reippaammin käynnissä, mutta ravin nostaminen on sen kanssa vaikeampaa. Tämä riippuu kuitenkin myös siitä että olen tottuneempi Bambiin, ihan niin kuin jo aikaisemmin kerroin. Ihan hyvät fiilikset jäi kuitenkin tästä tunnista.

Eilen kävin taas tallilla, ja päätimme juoksuttaa Mirellaa. Tällä kertaa Annika oli sitä mieltä ettei irtojuoksutuksesta olisi mitään hyötyä Mirellan treenin kannalta, joten päätimme juoksuttaa sitä liinassa. Laitoimme sille oikein kunnon varusteet päälle, eli toisin sanoen  capsonin, sivuohjat  ja juoksutusvyön. Mirellalla oli alkukävelyjen jälkeen vauhti päällä, niin kuin tavallista. Se laukkasi kuitenkin oikein nätisti muutamaa pukitusta lukuun ottamatta. Lopuksi Mirella jo vähän väsähti, ja minä menin hoitamaan Bambia sillä väliin kuin Mirella käveli loppukäyntejä.

Bambille minä laitoin satulan, sivuohjat ja capsonit, koska me kumpikin halusimme ratsastaa sillä liinassa. Bambi jo taluttaessa jotenkin tosi epäluuloisen ja epävarman oloinen. Minä uskaltaisin sanoa tuntevani Bambin aika hyvin neljän vuoden jälkeen, ja  huomasin heti eron tavalliseen rentoon Bambiin aivan selvästi. Senkin takia me otimme aika rauhallisesti. Bambilla on viimeksi ollut nuo capsonit päällä aika kauan sitten, joten eipä tuossa sen epävarmuudessa ollut mitään ihmeellistä. Bambi kuitenkin luotti meihin ja hoiti hommansa tosi hyvin. Se epävarmuuden huomasi vain hitaasta käynnistä ja sen ilmeestä.
Mulla oli jo eilen aika flunssainen olo, eikä mun selvästikään olisi pitänyt ratsastaa. Tänään mulla olikin sitten aamulla niin väsynyt ja flunssainen olo että päätin olla menemättä kouluun. Muutenhan tämä flunssaisena olo on aika tylsää, mutta yksi hyvä puoli tässäkin asiassa näköjään on. Minä nimittäin ehdin pitkästä aikaa vaihtaa tämän blogin ulkoasun. Itse pidän tästä uudesta ulkoasusta, ja näinkin sen eteen aika paljon vaivaa. Toivottavasti tekin tykkäätte siitä!


Mitä te olette mieltä blogin uudesta ulkoasusta?



6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, ja mahtava ulkoasu! Hyvää suomenhevosen päivää sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon:)hyvää suomenhevospäivää sinnekin!

      Poista
  2. Nättejä kuvia, Mirella on tosi kaunis. c: Ulkoasu on muuten kiva, mutta bannerin valkoinen reunus vähän häiritsee silmää.
    Meitä flunssaisia on näköjään sitten kaksi, itellä nenä tukossa ja vähän lämpöä. Toivotaan, ettet sä tule kipeämmäksi ja että mä paranen nopeasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itse taas pidän tuosta reunuksesta. No, makuasioistahan ei voi kiistellä, ja jokaisella saa olla oma mielipide.
      Tuo flunssa on kyllä ärsyttävä sairaus. Paranemista sinnekin!

      Poista
  3. Todella raikas ulkoasu ja ihanat kuvat Mirellasta.

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!