lauantai 15. lokakuuta 2016

Ratsastusta kahdella hevosella

Heippa taas! Nyt kun te olette jo ehtineet sulatella viime postauksen tärkeää sanomaa olisi ratsastuspostauksen vuoro. Olen viime aikoina ratsastanut Mirellalla aika paljon, mutta eniten tietenkin Bambilla.

Maanantaina pari viikkoa sitten meillä oli erityisen hyvä tunti Mirellan kanssa. Mirella oli tosi hieno, ja se totteli sekä karsinassa että ratsastaessa pyyntöjäni erityisen hyvin. Suurin ero Bambin ja Mirellan välillä onkin se että Mirella on tosi paljon herkempi pohkeelle. Sen kanssa saakin käyttää paljon kevyempiä apuja. Enimmäkseen me työskentelimme tietenkin käynnissä, mutta pääsimme myös ravaamaan jonkun verran. Ratsastin ensimmäistä kertaa Mirellalla ihan itsenäisesti koko tunnin, ja siihen nähden meillä meni yllättävän hyvin. Minulla ei tosiaan ole Mirellan kanssa minkäänlaista ongelmaa suoruuden kanssa. Uskon että se riippuu täysin siitä että Mirellalle ei yksinkertaisesti ole ikinä näytetty sellaista käytösmallia, eikä se varmasti edes tiedä että niin voi tehdä. Itsekin huomaan kyllä olevani paljon enemmän hereillä ja nopeampi  reagoimaan Mirellan selässä, tai sitten Mirella vain ei ole vielä oppinut viilaamaan ratsastajaa silmään;)

Bambinkin kanssa meillä on sujunut oikein hyvin. Maanantaina keskityimme ratsastamaan kulmat tosi huolellisesti, ja teimme myös paljon ympyröitä, toisin sanottuna tunnistamme tuli oikein koulutunti.Ympyrät sujuivat oikein hyvin siihen nähden että emme olleet treenanneet niitä tosi pitkään aikaan. Koko rataa leikkaa kuviosta on tullut meille hyvin tuttu viimeaikoina, ja ne sujuivatkin aika hyvin. Kun ympyrät ja koko rataa leikkaa sujuivat moitteettomasti oli aika siirtyä treenaamaan jotain, joka oli ja on meille aika uusi juttu, nimittäin pohkeenväistöä. Olenhan minä joskus ratsastanut pohkeenväistöä ratsastuskoulun tunneilla, mutta silloin me teimme ne niin että hevonen kulki muutenkin sivulle päin, eli niin että aloitimme lyhyen sivun keskeltä ja ratsastimme siitä jompaan kumpaan kulmaan. Tällä kertaa teimme sen kuitenkin pitkällä sivulla, ja ratsastimme muuten ihan suoraan. Ensimmäiset kerrat sujuivat meiltä hyvin, mutta pieniä ongelmia tuli kun vaihdoimme kierrosta. Toisella yrittämällä onnistuimme kuitenkin paremmin, ja siihen oli hyvä lopettaa pohkeenväistöt. Sen jälkeen me vain ravasimme pitkiä sivuja jonkun aikaa ja kävelimme loppukäynnit.


Eilen meillä oli taas pienimuotoinen leiripäivä. Suunnitelmanamme oli siivota talli talvikuntoon, ja käydä pitkällä maastolenkillä. Oli muuten aivan ihanaa aloittaa aamu tallin siivoamisella, kun sitä niin harvoin tulee tehtyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!