sunnuntai 30. lokakuuta 2016

kouluratsastusta ja uusi ulkoasu

Heippa taas! nyt olisi taas ratsastuskuulumisten aika. Tänään kävin taas ratsastamassa Bambilla, ja halusin kirjoittaa meidän tunnistamme tänne niin kauan kuin vielä muistan kaiken selvästi. Teemanamme oli ravi, ja tahdin ylläpitäminen. Ravasimme melkein koko tunnin, ja käveltyä tuli ehkä kolme kierrosta. Tavoitteenamme oli tietenkin parantaa istuntaani ravissa, mutta myös Bambin tahdin ylläpitäminen oli tärkeää. Bambi hidastaa helposti takaisin käyntiin jos ei  ratsastaja patista sitä aina välillä eteenpäin, ja siitä tavasta halusimme päästä eroon. Bambin piti siis ravata heti kun pyysin sitä raviin, ja hidastaa vasta kun pyysin sitä hidastamaan, niin että minä sain keskittyä pelkästään istuntaani. Alussa Bambi hidasteli aika useasti, mutta hetken päästä se oikein innostui ravaamaan. Minäkin sain oman käteni paljon tasaisemmaksi ja hiljaisemmaksi loppua kohden, ja meno parani huomattavasti.

Suoraan ratsastamisen kanssa meillä oli ehkä hiukan hankalaa, mutta tänään emme keskittyneet siihen sen enempää. Joskus täytyy vain keskittyä yhteen asiaan, ja tänään se oli tahti. Niin meidän ihmisten kivikautiset aivot vain toimivat, ja se on kyllä huomattu monta kertaa;).

Syynä tähän suoruusongelmaan voi olla se että ratsastin eri satulassa kuin normaalisti, mutta täytyy sanoa että tuo koulusatula oli kyllä muuten mukavampi kuin muistin. Bambin satuloissa ei oikeastaan ole muuten kauhean suurta eroa, mutta tässä toisessa koulusatulassa on oikein polvipaikat, ja sesen takia se pistää jalat oikeaan asentoon. Tämä helpottaa pohkeiden antamista, mutta muuten se tekee ratsastuksesta  minulle ehkä hiukan vaikeampaa. Tänään en kuitenkaan erityisesti huomannut että siitä olisi ollut mitään haittaa.

Olin muutenkin tosi tyytyväinen tämän päivän tuntiin. Täytyy kyllä myös sanoa että minä nautin kun pääsin pitkästä aikaa menemään vähän lujempaa. Bambikin tykkäsi ravata oikein kunnolla, joten sekä hevosella että ratsastajalla oli oikein hyvä fiilis tämän tunnin jälkeen.


Jotkut teistä ovatkin varmaan huomanneet että blogi on ollut kiinni tämän päivän ajan. Tämä riippui ihan siitä että minä olen tänään uudistanut blogin ulkoasun. En kyllä muista ikinä ennen koodailleeni yhtä ulkoasua näin pitkään, toki konekin on tässä hankaloittanut tänään tätä touhua. Olisi kyllä vähän enemmänkin kuin pari kertaa huvittanut heittää koko härveli päin seiniä.. No, onneksi maltoin kuitenkin jollain tavalla mieleni, joten tässä tämä uusi ulkoasu nyt on. Toivottavasti te pidätte siitä, sillä se on todellakin vaivalla tehty.


Mitä te olette mieltä blogin uudesta ulkoasusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!