lauantai 28. maaliskuuta 2015

Bambilla ratsastusta

Heippa! eilen kävin tallilla ja oli kyllä aika inhottava ilma mutta kyllä minä silti ratsastin Bambin  kelistä huolimatta ja me puhuimmekin Annikan kanssa siitä että monet hevosihmiset ovat välillä hiukan laiskoja ja keksivät tekosyitä olla ratsastamatta vaikka pystyisi ihan hyvin ratsastamaan.

Meillä on ollut melkein koko talven kenttä siinä kunnossa ettei siellä ole pystynyt muuta kun korkeintaan kävelemään ja tämä on tietenkin Bambissa näkynyt negatiivisesti ja se onkin ollut pari kertaa talvella ihan toinen hevonen kun mitä se tapaa olla mutta nyt on kiva saada se sama tuttu  Bambi takaisin ja otimme tietysti kaiken irti siitä että kentällä voi nyt ravata .Ensin me vain kävelimme alkukäynnit vaikka olin ennen ratsastusta taluttanut Bambia kentällä ja pihalla koska sitä oltiin juuri juoksutettu niin sitä piti tietysti talutella että se saisi loppuverryttelyt eikä jäykistyisi ja tapaan muutenkin aina maasta käsitellä Bambin ennen ratsastusta.Kävelimme niin kauan kunnes sain Bambin kulkemaan kaviouralla, Bambilla kun on sellainen huono tapa että se pyrkii keskelle kenttää ja sen kanssa täytyy olla todella tarkka ja sitä pitää ratsastaa paljon sisäpohkeella ettei se pääse keskelle kenttää.
 Hetken päästä kun Bambi kulki hyvin kaviouralla aloin ottamaan ravipätkiä yhdellä kentän sivuista.
 Annika neuvoi minua pitämään käsiä leveästi ja kuvittelemaan että kasvan pituutta .
pohjetta sai kyllä käyttää ravissakin jonkun verran jotta Bambi pysyisi kaviouralla mutta kyllä se siellä ihan nätisti  pysyi.
 
 
Lopuksi otin vielä pari kertaa ravinnoston kummallakin kentän pitkistä sivuista  ja tuli vähän sellainen tunne että me ruvetaan pääsemään taas vauhtiin jäin vielä itse kentälle tekemään loppukäynnit ja Annika jäi katsomaan kentän toiselle puolelle. Tallissa loimitimme Bambin ja otin suitset ja satulan pois.
Tässä vielä video (hieman huonolaatuinenhan se on jossain vaiheessa mutta se on ihan ymmärrettävää sateen takia) viime tunnilta ja tältä tunnilta ja taustalla soi yksi minun lempilauluistani .
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!