tiistai 17. maaliskuuta 2015

Pari sanaa kaunokirjallisuudesta ja blogeista

Heippa taas!

Moni teistä varmaan  rehellisesti lukee enemmän blogeja kun kirjoja, kun puhutaan blogeista  niin blogejahan on tosi monenlaisia samoin kirjoja mutta sanoisin silti että ainakin itse pidän useimmiten enemmän kirjoista vaikka monia hyviä blogejakin löytyy ja joskus hyvä blogi voi olla parempi kun huono kirja vaikka ei blogeja ikinä saisi lukea kuin kirjoja. Itse pidän paljon lukemisesta ja olen  monen muun heppatytön tapaan ahminut monia Merja Jalon kirjoista ja suuri suosikkini on Nummelan Ponitalli josta olen tehnyt koulussa myös esitelmän mutta pidän  paljon myös Nea ja Haavikon Ravitalli kirjoista.

 Nämä kirjat ovat aivan ihania ja niissä riittää kyllä luettavaa myös muillekin kun  hevosihmisille koska niissä on myös huumoria ja romantiikkaa sekä jännitystä. Omasta mielestäni Nummelan Ponitalli on myös todella hauska tallin omistaja Penan ja hänen tempauksiensa takia. Ne osaavat olla myös henkeä salpaavan jännittäviä ja kirjassa esiintyvät ratsastajat ovat todella taitavia  .Tavallisesti minä luen suunnilleen 2-3 kirjaa viikossa ja joskus taas en ehdi lukea mitään muuta kuin läksykirjoja koko viikolla. Kesälomalla taas melkein asun meidän kaupungin kirjastossa ja saatan hyvin lukea jopa 4 kirjaa päivässä. Tykkään myös muista kirjoista kun hevoskirjoista ja yksi esimerkki on Harry Potter kirjat jotka olen lukenut kaikki seitsemän osaa ja ne ovat aivan mahtavia ja todella mielikuvituksellisia..
Mikä sitten erottaa kirjat blogeista? ihan ensiksihän kirjoissa olevat henkilöt ovat keksittyjä ja blogin takana on todellinen ihminen ja sen takia on tietenkin mietittävä paljon tarkemmin mitä postaukseen kommentoi sillä kommentilla voi loukata toista ihmistä joka ei siis ole keksitty vaan on täysin tavallinen ihminen  Myös bloggaajan on osattava blogissaan kunnioittaa toisten ihmisten yksityisyyttä eikä kertoa  tai julkaista kuvia toisista ihmisistä blogissaan ilman näiden lupaa. Toiseksi kirjat ovat fantasiaa ja blogit useimmiten eivät ole.Toki tiedän että blogeissa ei aina kaikkea sanota täysin totuuden mukaisesti eikä bloggaajan elämästä voi tietää kaikkea pelkän blogin perusteella.Itse ainakin myönnän ettei minun elämästäni saa kovinkaan täysivaltaista kuvaa blogini perusteella mutta tallikäynneistä ja hevosista koetan aina kertoa mahdollisimman rehellisesti mutta eihän sitä ihan  kaikkea sieltäkään puolelta voi kertoa kun kaikki mitä blogiin kirjoittaa jää silti nettiin eikä sitä sieltä välttämättä pois saa,eikä sitä ikinä tiedä kuka blogia lukee ja mitä lukija voi saada päähänsä postauksesta.
Mutta täytyy kyllä vielä sanoa että vaikka blogista joskus jättäisi aika niin minä tulen aina harrastamaan hevosia ja lukemista..

sivuroolissa :Lilli ja Guni
 
Eiköhän melkein jokainen bloggaaja pidä kirjoittamisesta kun se niin olellisena asiana blogaamiseen kuuluu, itse ainakin pidän kirjoittamisesta.

ainekirjoitukseni ruotsinkielisessä lehdessä
Minä tykkään seurata hevosblogeja ja muutamia lempiblogejani ovat Rouskutellen,Voitto kotiin, Wiikinkiponit ,Bon Bon ja Livet på sagobacken.

2 kommenttia:

  1. Aloin oikein itsekin miettiä blogin syvintä olemusta. Voisin myös kuvitella kirjoittavani blogia jostakin minulle tärkeästä asiasta, niinkuin sinäkin teet. Kiehtovaa siinä olisi mahdollisuus tavoittaa omilla kirjoituksilla satoja, jopa tuhansia ihmisiä olematta kuitenkaan kirjailija perinteisessä mielessä. Ihanaa kevättä heppaharrastuksen ja blogin parissa! T. Minna

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista!Hyvä jos teksti herätti ajatuksia!mukavaa kävättä sinnekin ja hyvä blogi siitä varmasti tulisi!

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!