lauantai 14. maaliskuuta 2015

Kevättä ilmassa!

Hei! tänään kävimme tallilla ja ilma oli aivan mahtava! tänne Etelä-Suomeen on ainakin nyt tullut kevät ihan kunnolla. Minä rakastan kevättä ja kevät inspiroi minua liikkumaan ja muutenkin olemaan ulkona enemmän se on  myös ihana tunne kun saa vaihtaa talviratsastus kamppeet ja lämpimät takit kesä ratsastuskenkiin ja ratsastushousuihin (olen jo jonkun aikaa käyttänyt niitä) ja kevyempään takkiin.
Tänään minulla oli kova hinku maastoon kun tulimme tallille ja päätimmekin lähteä maastoon Mirellan kanssa. Ensiksi mun oli kuitenkin laitettava Mirellan päähän uusi riimu jonka ostin sille Horse Faire messuilta.,ja sehän sopi kun nenä päähän!
 
Ensin varustimme Mirellan ja se käyttäytyi kyllä tosi hienosti huomasin myös kun harjasin sitä että se on alkanut pudottamaan talvikarvaansa, pian alkaa taas se aika kun kaikki talli vaatteet ovat ihan karvassa. Riimun saaminen sen päähän tarhassa oli vähän vaikeata kun se koko ajan käänsi päätään poispäin ja saattoi kääntyä myös täysin niin että seisoin sen takana mutta lopuksi sain riimun silti sen päähän  kaverini avulla.
Suitsien laitto meni kuitenkin todella hyvin ja Mirella otti kuolaimet hienosti.
kevätauringossa lenkille menossa
Lenkillä Mirella käyttäytyi hienosti ja rauhallisesti. Huomasin myös sekä maasta käsin että selästä  sen että Mirellan käynti on paljon tarmokkaampaa kun Taran ja Bambin ja se liikkuu paremmin eteenpäin (sen perässä pysyminen kävi liikunnasta) ja se on tosi hyvä asia ettei se "hiivi" tai jännitä ratsastaessa. Sellaisen yhtäläisyyden Bambin ja Mirellan välillä olen huomannut että kumpainenkin näistä selvästi tykkää olla ratsuna ja olla töissä. Talutimme Mirellaa kummaltakin puolelta lähinnä sen takia että se kävelisi suorassa eikä "puskisi" jompaa kumpaa  taluttajaa liian paljon sivulle. Kun käännyimme kotiinpäin oli aika vaihtaa ratsastajaa ja niinpä minä sitten kipusin selkään ja ratsastin matkan kotiinpäin. Meitä tuli vastaan autokin kotimatkalla mutta onneksi pääsimme kääntymään eri suuntaan kun auto ja jatkamaan matkaa sen jälkeen vaikka ei Mirella kyllä muutenkaan välittänyt autosta tuon taivaallista.
 
Mirellan karsinassa on kyllä pieni huono puoli se että siinä joskus ollut ovi on jouduttu ottamaan pois  ja se pääse sieltä edestakaisin tarhaan hiukan liian helposti ja se ehtii tarhaan ennen kuin sille ehtii laittaa riimua päähän esim. suitsien poisottamisen jälkeen.
 
Kuvasin  vielä Mirellaa tarhassa vielä ennen kuin lähdimme kotiin.
 
 

2 kommenttia:

  1. Olen ihan samaa mieltä noista heppakirjoista kuin sinäkin ja aikoinaan ahmin kaikki kirjaston heppakirjat myös samaa vauhtia kuin sinä. On kiva lukea tätä sun blogia, tulee niin omat heppahulluusajat mieleen ja muistaa yhtäkkiä juttuja jotka oli luullut jo unohtaneensa. Ihanaa että olet "löytänyt" hepat ja ratsastuksen. T: Kristiina ��

    VastaaPoista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!