tiistai 16. helmikuuta 2016

Joskus se aurinko paistaa risukasaankin!

Moikka taas! eilen ratsastustunti meni taas pitkästä aikaa tosi hyvin. Pohjat olivat tosi hyvässä kunnossa, paljon parempia ei näin talvella voisi oikeastaan toivoa. Perjantaina pohjat olivat niin huonot että emme pystyneet edes ratsastamaan, joten pohjien laatu oli varsin positiivinen yllätys. Muutenkin täällä etelässä on jo päivisin hiukan kevättä ilmassa, eikä tallillakaan ole enää niin pimeätä puoli kuuden aikaan kuin minä sinne tulen. Valokuvaaja minäni tietenkin pitää tästä paljon, ja olenkin pitkästä aikaa innostunut räpsimään kuvia.

Tallikeikka aloitettiin tavalliseen tapaan laittamalla väkirehut valmiiksi, ja hoitamalla hevoset. Kentälle tultuamme  kävelytimme ensin hevoset niin  että saimme tallattua hyvän kaviouran, koko rata leikkaa uran yms. Itse ratsastustunnin aloitimme kävelemällä uraa pitkin. Ratsastin kulmat erityisen huolellisesti heti alusta alkaen, ja kun kulmat saatiin ratsastettua hyvin jatkoimme treenaamalla koko rata leikkaa tietä, ja sen jälkeen treenasimme kuuden metrin ympyrää.  Minä sain omasta mielestäni hyvän "otteen" Bambista, ja sain ratsastaa sitä aika pienillä avuilla. Myös ympyrät menivät hyvin, eikä Bambi "valunut" jompaankumpaan suuntaan, eikä se yrittänyt mennä lapa edellä keskelle kenttää.Tietenkin hevosen ja ratsastajan välistä kommunikaatiota voi aina parantaa, ja apujenköytössäkin on aina opittavaa, mutta meillä meni kuitenkin hyvin. Kun käynti oltiin saatu kaikin puolin hyväksi jatkoimme työskentelyä ravissa. Ravikin tuntui hyvältä, ja sain koko rata leikkaa kuvion ratsastettua hyvin. Kulmatkin menivät hyvin, mitä nyt  Bambin ravi hiukan hyytyi aina välillä, ja minun olisi pitänyt ylläpitää ravia paremmin. Ulko lapa ongelmaa ( eli sitä että Bambi valuu ulkolapa edellä keskelle kenttä)ei tänään kuitenkaan ollut melkein yhtään  muuta kun  ihan tunnin alussa, joten siihen olin tosi tyytyväinen. Lopuksi kävelytimme hevoset, ja jumppasimme niitä  vaihtamalla suuntaa tekemällä uukkarit. Siten saimme myös kentälle hyvät urat.
Tunnin jälkeen hoidimme hevoset, päästimme ne ulos ja toivotimme hyvät yöt. Bambin ilme sitä hoitaessani oli kyllä aivan ihanaa katsottavaa. Se vaikutti niin rennolta ja tyytyväiseltä, että tajusin ratsastaneeni ihan hyvin. Nämä ovat juuri niitä hetkiä kuin sitä vain ymmärtää miksi tämä laji on niin ihana ja antoisa. Tunnin jälkeen olin muutenkin tosi tyytyväinen, toivotaan vain että tämä jatkuu tällaisena eikä sitten tiputa kovaa ja korkealta. Mutta juuri sen takia onnistumisista täytyykin iloita, ja juuri sen takia ne tuntuvatkin niin hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!