sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Vanha ja uusi kuvauskalusto

Olen jo pitkän aikaa pyöritellyt mielessäni järkkärin ostoa. Tänä talvena ovat kuvaukset jääneet ihan olemattomiksi, sillä julkaisukelpoisia kuvia ei kerta kaikkiaan ole saanut otettua. Pitkän aikaa järkkärin osto oli ihan pelkkä epärealistinen haave, mutta kun sain joulu ja syntymäpäivälahjaksi jonkun verran rahaa sukulaisilta, aloin ihan tosissani suunnittelemaan järkkärin ostoa. Minulle oli ihan päivänselvää että tuleva kamerani olisi merkiltään Canon, sillä molemmat edelliset kamerani olivat myös Canoneja. Sitä paitsi olen aina ollut tyytyväinen Canonin kameroihin, ja olen tottunut käyttämään niitä. Hinnan ja koon takia en edes ajatellut lähemmäs tonnin hintaisia kameroita, vaan vaihtoehdoikseni jäivät Canonin 100 tai 1200 d. Valitsin näistä kahdesta 100 d:n. Eilen kävin sitten ostamassa kyseisen kameran. Olen ollut tosi tyytyväinen siihen , mutta en minä sen tarkemmin voi tämän päivän perusteella sanoa mitä mieltä siitä olen. Ajattelin että nyt kun tästä uudesta kamerasta kuitenkin on juttua täällä blogin puolella, niin voisin samalla esitellä koko kuvauskalustoni, ja siinä samassa myös isoisäni vanhat kamerat.

Lähes jokapäiväisessä käytössä olevat kamerat:
 


Canon EOS 100 d+ 18-55 objektiivi
Päädyin tähän kameraan sen takia että se on suhteellisen pieni, ja se sopii käteeni hyvin. Sitä on myös helppo kuljettaa mukanaan tallille. Epäilen suuresti että tällä setillä  tulee tulevaisuudessa otettua melkein kaikki tämän blogin kuvat. Tässä kamerassa on myös automaattitarkennus, joten en usko että videoiden kuvaaminen muuttuu tämän kameran myötä vaikeammaksi. Toinen syy miksi valitsin tämän kameran on ehdottomasti se että sillä saa nostettua ISO arvot korkealle, ja sen takia hämäräkuvaus helpottuu.
Esimerkkikuvia :
ISO: 100 f: 5.6 suljinaika: 1/30

ISO: 100 f: 4.5 suljinaika: 1/30

1S0:6400 f/4,5 suljinaika:1/30

älkää sitten arvioiko kameran kuvanlaatua näiden kuvien perusteella, sillä nämä kuvat on ottanut alle vuorokauden järkkärin omistanut kuvaaja;)

Canon Power Shot sx400 is

Tämä kamera ei ole ollut kovinkaan kauan minulla käytössä, mutta nyt siitä tosiaan tulee ainakin osittain äitini kamera. Muuten tämä on ihan ok kamera, mutta pimeässä ISO arvot eivät kerta kaikkiaan riitä edes julkaisukelpoisten kuvien ottamiseen. Kesällä ja keväällä tällä saa kuitenkin ihan hyviä kuvia. Tässä on kuitenkin hyvä zoomi, ja sen takia päätin säästää sen, enkä aio myydä sitä.
esimerkkikuvia:
 

Harvoin käytössä olevat kamerat:

Rollei Youngstar
 Tämän Go Pro kameran ostin suoraan sanottuna hetken mielijohteesta. Kamera maksoi vain 50 euroa, joten ajattelin että käyttäisin sitä sen hinnan edestä. No, toisin kävi. Kuvasin sillä yhden maastovideon tähän blogiin(linkki videoon), mutta muuten se on ollut tosi vähällä käytöllä. Olen kyllä yrittänyt pariinkin otteeseen ottaa sillä videota maastosta, mutta jotenkin se ei vain ole toiminut.


 Käyttämättömät kamerat:
Canon T70
kuvattu Canon 100 d:llä, f:4.5 ISO: 1600 suljinaika: 1/30
f: 4, 5 ISO. 1600 suljinaika: 1/30
 
Nämä salamat, objektiivit ja kamerat ovat tosiaan isoisäni vanhoja. Niillä ei tietenkään saa otettua kuvia ilman filmirullaa, koska ne ovat kaikki kenokameroita. Minusta on kuitenkin kiva katsoa vanhoja kameroja. Täytyy kyllä sanoa että Bambi varmasti pelästyisi noita salamoita, vaikka se tavallisiin salamoihin onkin tottunut;)
Millä kalustolla te kuvaatte?

4 kommenttia:

  1. Hyvän näköistä jälkeä. Mulla itsellä on Olympuksen Stylus XZ-10 -kamera, sellainen pikkukamera jossa on paljon kuvaustiloja ja hyvä ja iso kuvanlaatu, tykkään kyllä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! nuo Olympukset ovat kyllä kätevän pieniä, ja ainakin sen mukaan mitä olen eri blogeissa nähnyt niin niissä on tosiaan hyvä kuvanlaatukin:)

      Poista
  2. Kivoja kameroita! :D Haaveilen suuresti ostavani joskus tulevaisuudessa oikein huipun järkkärin, mutta toistaiseksi minulla on Sony a3000 ja Lumix DMC- fz5... Sonylla saa ihan ok kuvia valoisaan aikaan ja pimeällä, mutta zoom on olematon. Sen sijaan Lumixin zoomi on ihan huippu, mutta 10v kamera suostuu ottamaaan hyviä kuvia ainoastaan auringossa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!tuo on omakin "ongelmani". Joissain tilanteissa tuo 18-55 objektiivi on liian lyhyt, mutta järkkärillä saa taas tuplasti laadukkaampia kuvia.

      Poista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!