tiistai 23. helmikuuta 2016

Leiripäivä ja kuvailua!

 Perjantaina kävin taas tallilla, ja tällä kertaa ratsastimme ihan normaalisti. Meillä meni Bambin kanssa ihan kelvollisesti, mutta ei mitenkään erityisen hyvin. Ratsastimme käynnissä, ja minä sain Bambin pysymään hyvin suorana. Minä olen  kerta kaikkiaan viime maanantain jälkeen saanut ihan uudella tavalla otteen tuosta hevosesta. Kerran  ratsastin volttiin väärästä suunnasta, ja sekoilin suunnan suhteen myös koko rata leikkaan ratsastettuani, mutta mitään muita suoranaisia virheitä en tehnyt, ja nuokin virheet ovat helposti korjattavissa. Ennen tuntia  yritin vähän kuvata hevosia, mutta se oli aika haasteellista sen takia että hevoset mutustelivat heiniään, eikä niitä oikein kiinnostanut poseeraaminen. Muuten kuvaaminen on nyt onnistunut paremmin, kun ei ole enää niin pimeätä.
1. tästä tuli aika taiteellinen kuva
2.
3.

4.

Eilen meillä oli sitten leiripäivä. Ensin saimme odotella Annikaa jonkun aikaa, mutta lopuksi hän sitten löysi meidät satulakamarista. Meitä kyllä huvitti se miten lahjakkaasti olimme onnistuneet välttelemään toisiamme, sillä minä olin käynyt pihalla moikkaamassa hevosia pariin otteeseen, ja Annikakin oli käynyt tekemässä lumitöitä. Tänne etelään satoi tosiaan eilen ainakin 30 cm lunta, ja heti karsinoiden siivoamisen jälkeen saimme mennä kentälle pyörittämään lumipalloja uraa pitkin, sillä muuten ratsastuksesta ei luultavasti olisi tullut yhtään mitään. Sen jälkeen kävimme sisällä syömässä. Ruuan jälkeen menimme taas kentällä työntämään  viimeisen(ja myös suurimman) lumipallon pois kentältä. Voitteko kuvitella että se pallo oli niin suuri että sen kierittämiseen tarvittiin kolme ihmistä, ja saimme silti ponnistella oikein kunnolla?;). Lopulta saimme sen kuitenkin pois kentältä, ja menimme talliin laittamaan hevoset valmiiksi ratsastusta varten.  Kun tulimme ulos tallista minä satuin kompastumaan johonkin, ja tipahdin maahan. Bambi ei tietenkään osannut varautua siihen, ja se astui vahingossa minun varpaani päälle, ja varmasti se töykkäisi minua kylkeenkin  hiukan. Varpaani hiukan vihoitteli koko päivän ajan( ja vihoittelee vähän vielä tänäänkin), mutta se on ihan normaalin näköinen, ja pystyn taivuttamaan sitä, joten ei se murtunut ole.En viitsi välittää moisesta pikku vaivasta, sillä se on ihan pienintä mitä hevosten kanssa voi sattua. Tapahtumaan jälkeen nousin vain ylös, rauhoittelin vähän Bambia, sillä sekin taisi vähän hätkähtää tippumistani vaikkei se pelästynytkään , ja jatkoin matkaa kohti kenttää. Rapatessa roiskuu, ja tekevälle sattuu, eikö niin;)?
5. aika hirveä etukeno, että osuikin juuri kuvaan tuollainen hetki, kun se ei tavallisesti ole ongelma
Kun tulimme kentälle kävelytimme ensin hevosia, niin kuin tavallisesti. Mirella tuli ensimmäistä kertaa ilman taluttajaa mukaan tunnille, ja sen takia työskentelimme vain käynnissä.Täytyy kyllä sanoa että ainakin sen mukaan mitä ehdin Bambin selästä Mirellaa katsomaan se käyttäytyi oikein todella hienosti. Teimme voltteja, kahdeksikkoja ja pysähdyksiä, mutta muuten me vain kävelimme uraa pitkin. Keskityin pitämään Bambin suorana, ja onnistuin siinä ihan hyvin.
6.

Ratsastuksen jälkeen hoidimme hevosilta varusteet pois, ja lähdimme syömään jälkiruokaa. Sen jälkeen päätimme lähteä maastoon. Toiset kaksi leiriläistä ratsastivat ensin, ja minä talutin koiria Annikan kanssa. Kotiin kääntyessämme oli minun vuoroni hypätä Bambin kyytiin. Halusin ottaa yhden ravipätkän ennen kotiinpäin kääntymistä, ja se onnistui oikein hyvin. Kotiinpäin mentäessä minulla oli ongelmana se että Bambi olisi halunnut mennä sen verran reipasta käyntiä, että olisimme olleet ennen pitkää melkein kiinni Taran takapuolessa, ja minun oli pakko hidastaa sitä sekä istunnalla että ohjilla. Bambi sitten protestoi minun hidastelemistani vastaan heilauttelemalla päätään, mutta tulimme lopuksi jonkunlaiseen yhteisymmärrykseen. Maastolenkin jälkeen olikin sitten aika lopettaa tallipäivä, ja lähteä kotiinpäin.
8.
9.
Mikä näistä oli teidän lempikuvanne?
 

4 kommenttia:

  1. 9 ja 6 olivat mun lempikuvat, mutta kaikki ihan kivoja:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. 4. kuva on ihana!
    Se on niin ihana ja avaava tunne, kun oikeasti kokee sen ahaa-elämyksen, "näinhän mun pitää tätä hevosta ratsastaa"! Jokaisen ratsastajan pitäisi saada joskus kokea se. Toivottavasti onnistumisputki jatkuu teillä jonkin aikaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)tuo tunne ,kun oikeasti tajuaa miten sitä hevosta pitää ratsastaa on kyllä niin ihana, että sen takia jaksaa yrittää silloinkin kun kaikki tuntuu ihan mahdottoman vaikealta:)

      Poista

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!