torstai 16. heinäkuuta 2015

Ratsastusta ja pohdintoja!

Heippa taas! en olekaan nyt pitkään aikaan kertonut meidän ratsastustunneista joten nyt siihen tulee muutos. Viime viikolla kävin kerran ratsastamassa Bambilla ja kaverini ratsasti sitten Taralla. Bambi oli taas hiukan itsepäisellä ja ehkä jopa hiukan vastahakoisella tuulella ja sainkin tehdä sen kanssa ihan kunnolla töitä siellä selässä, jälleen kerran, mutta sain tahtoni kuitenkin pienellä niin sanotulla "Diplomaattisella keskustelulla" läpi ja lopputunti meni oikein hyvin..Mutta se on kyllä ollut nyt reippaan 2kk ihan unelma ratsastaa että ei sille kyllä oikein ärsyyntyä saatikka sitten suuttua voinut:)ja olin tosiaan siihen tunnin loppupuolella oikein tyytyväinen.

 Ollaan nyt treenattu lähinnä suoruutta ja tasaista ohjastuntumaa käynnissä. Tuo suoruus on ollut meille lopputalvesta saakka ongelma, joskus olen saanut ravinkin suoraksi mutta se on  tosiaan ollut vaan aina joskus ja viimeistään raviin siirryttäessä paketti ei ole enää minun osaltani pysynyt kasassa. Tätä on nyt sitten treenattu käynnissä ja ollaan kyllä edistytty kolmen kerran jälkeen ihan mukavasti! ongelmahan on se että nojailen jonkun verran ylävartalolla sisäänpäin ja silloin Bambikin lähtee kulkemaan vinosti kun se reagoi minun istuntaani sen verran herkästi, mikä on tietysti pelkästään hyvä asia. Ollaan myös otettu sivuohjat avuksi nyt  kerran viikko sitten niin että suoraan meneminen helpottuisi myös Bambin osalta, kun sekin herkästi kulkee vinossa jos ei kuski istu suorassa(niin kun varmasti melkein kaikki hevoset) .  Tiedustan toki ettei sivuohjien käyttöä voi tavaksi ottaa mutta nyt ne ovat mielestäni olleet ihan paikallaan.

Eilen kävin sitten taas ratsastamassa Bambilla. Ensin pesimme sen jalat(tai oikeastaan Annika pesi ja minä pidin hevosta riimunnarussa). Tämän jälkeen Annika pesi sitten Taran jalat ja minä jäin talliin Bambin kanssa. Bambi oli hiukan hermostunut mutta kun minä sitä siinä aikani paijasin ja taputin puhuen(lässyttäen..;) sille samalla hiljaa  niin se rauhoittui ihan silmissä. Varustin sen ihan tavallisesti ja laitoin vielä lisäksi yhdenlaiset apuohjat  (ns.Champonit).

Kun tulimme kentälle juoksutin ensin Bambin (Annikan valvovan silmän alla)käynnissä ja ravissa ja Bambi käyttäytyi oikein hyvin ja juoksutus meni muutenkin hyvin.

Juoksutuksen jälkeen hyppäsin selkään ja ratsastin ihan perusjutut läpi käynnissä. Treenasimme taas sitä suoruutta ja tasaista ohjastuntumaa. Meillä meni oikein hyvin ja Bambi kulki tosi hyväntuntuista käyntiä suurimman osan tunnista. Ohjastuntumakin oli paljon parempi ja sen huomasi siitä että pysähdykset onnistuivat paljon paremmin. Kyllä Bambi näytti että sillä on oikein hyvä käynti, neiti on vaan hyvä ja oppii ratsastamaan! Paljon paremmalta meno kyllä tuntui selkään ja minusta tuntuu että minä olen saanut kivasti nyt avaimia ongelmien ratkaisuun ja olen saanut jo niitä ongelmia  ratkaistuakin! kyllä me varmasti jonkun ajan päästä siirrytään työstämään ravia jos tämä näin jatkuu:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!