torstai 17. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 17: Tallin esittely!


Muistaakseni joskus kauan, kauan sitten eräs anonyymi ehdotti että tekisin tallin esittely postauksen. Nyt ajattelinkin sitten vihdoinkin sen tehdä, näin tyylikkäästi monen monta kuukautta "myöhässä". Toivottavasti tämä sama anonyymi on vielä menossa mukana!

Talli jossa Tara, Bambi ja Mirella asuvat on siis pieni yksityistalli, eikä kyse ole ratsastuskoulusta, vaan pienestä kodikkaasta maalaistallista. Talli  on siis rakennettu autotalliin, joka todellakin oli autotalliksi tosi iso. Satulakamari oli jo aluksi ihan oma huoneensa, mutta nykyinen talli oli autotalli.  Hevosilla oli aluksi aivan ihana ja suuri metsätarha, mutta nykyään hevoset ovat syöneet  paljon puita sieltä ja  tarha  on tähän aikaan vuodesta  aivan järkyttävä mutavelli.
Tarha keväällä 2013(vas) ja tarha viime talvena, tuossa oikeanpuolisesssa kuvassa näkyy hiukan kenttää ja hiekkatietä taustalla.
 Piirsin teille tällaisen äärimmäisen pelkistetyn pohjapiirroksen. Mittasuhteet ovat ihan päin prinkkalaa, mutta toivottavasti tämä auttaa edes vähän hahmottamaan mistä  kuvat on otettu.
Tältä talli näytti silloin kun se oli juuri valmistunut. Kuva (c):Annika Kontturi- salmi
 Ja tässä hevoset ovat melkein valmiissa tallissa kesällä 2014. Tässä välissä oli ehtinyt tulla jo satulatelineet ja nimikyltit, mutta vesiautomaatit puuttuvat vielä,  ja nykyään talli on maalattu valkoiseksi. Myös karsinoiden väliset matalat kalterit puuttuvat vielä.
tältä talli näytti ulkoapäin katsottuna viime talvena, eikä se ole siitä kovinkaan paljon muuttunut.
Suunnilleen tältä tallin satulakamari näyttää. Toki sekin on muuttunut tästä vuosien varrella paljon, mutta tämän uudempaa kuvaa minulla ei ole. kuva(c) Annika Kontturi-Salmi.

Tara hoidossa tallinkäytävällä..

Hevoset muuttivat tähän talliin  omistajansa kanssa keväällä 2013. Silloin karsinatkaan eivät olleet valmiita, mutta koska oli kevät hevoset saattoivat olla ulkona yötä päivää. Kesäksi hevoset lähtivät muualle laiduntamaan, ja karsinat valmistuivat juuri sopivasti alkusyksystä,kun hevoset piti saada sisälle yöksi. Ennen tallin valmistumista hoidimme hevoset aina siten että ne olivat kiinni kummaltakin puolelta  oviaukon ulkopuolella,toivottavasti joku ymmärsi minun mystisen selitykseni;).
Tara tällä edellämainitulla hoitopaikalla viime kesänä.

 Kun talli sitten vihdoin valmistui, alkoi uusi projekti, nimittäin ratsastuskenttä. Ennen kun kenttä valmistui saimme tyytyä hyvin vaatimattomiin ratsastuspuitteisiin. Meillä oli "soraympyrä" joka toimi meidän ratsastustienämme kauan.
 

ai että tuota istunta.. Olen minä vaan edistynyt vaikka joskus muuta väittäisin..

Soraympyrän  lisäksi meillä oli vain yksi hiekkatie, ja loput  pihapiiristä oli metsää ja ryteikköä. Jotenkin me kuitenkin pystyimme yli vuoden ratsastamaan näissä puitteissa. Täytyy kyllä sanoa että ihan "oma" kenttä tuntui kyllä niin luksukselta, kun se sitten vihdoin kesällä 2014 valmistui.
kenttä viime talvena, tällä hetkellä maisema on hiukan erinäköinen..
 
Oli vaan niin ihanaa kun ei enää  tarvinnut ratsastaa ensin maastossa ja ylittää sen jälkeen autotie, päästääkseen kentälle ratsastamaan. Tosin me taisimme tehdä tämän reissun vain yhden kerran.
Tässä me ratsastamme samalla hiekkatiellä josta  tekstissä kirjoitin..
 
Meidän tallilla on kyllä aivan ihanat maastot. Pystyisimme ratsastamaan maastossa tosi pitkiä lenkkejä. Ennätyksemme on tainnut olla 2 tuntia, ja silloin ratsastimme suunnilleen kolme kilometriä edestakaisin. Siitäkin olisi voinut jatkaa vielä kauas  eteenpäin, en kuitenkaan tiedä kuinka pitkälle tie olisi jatkunut, koska emme ole ikinä kokeilleet kuinka pitkälle se vie. Maasto on myös todella monipuolista. Hiekkatiellä voi ratsastaa lujaa, ja sitten on myös oikein kunnon ryteikköä. Maastot ovatkin varmasti yksi meidän tallin parhaita puolia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!