lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 19: Leirimuistoja!


Nyt kun ulkona on pimeätä ja harmaata, on mukavaa  muistella yli vuoden takaista ratsastusleiriä, jolloin taisi olla joka päivä yli 30 astetta lämmintä.
Olen tainnut mainitakin ohimennen, että minulla oli oma ratsastuspäiväkirja ennen kun aloitin tämän blogin. Nämä lainaukset tulevatkin suoraan sieltä.
7.7.2014
" Tänään meillä alkoi kesäleiri. Minä sain ratsukseni Gunin. Aluksi kävimme ihan rennosti  käppäilemässä maastossa ilman satulaa. Paarmat hiukan häiritsivät Gunin mielenrauhaa, mutta muuten minulla oli oikein rento "lörppäkorva " lenkkikaverina. Maaston jälkeen kävimme pikaisesti ravaamassa kentällä, ja sen jälkeen harjasimme ponit. Guni olikin sitten tietysti ottanut  oikein kunnon mutakylvyn laitumella ollessaan, ja siinä oli hirveä puunaaminen. Sen jälkeen laitoimme hevosille vedet karsinaan, ja lähdimme itse syömään.  Ruuan jälkeen kävimme jätskillä ja vietimme  pienen hetken vapaa aikaa. Seuraavaksi meidän tehtävänämme oli pestä suitset. Sen jälkeen meillä oli ratsastustunti, ja Gunilla riitti virtaa! tunti meni kuitenkin oikein hyvin. Lopuksi käytiin vielä maastossa, ja sen jälkeen oli aika mennä kotiin."
8.7.2014
"Tallipäivä alkoi vesien vaihtamisella ja karsinoiden siivouksella.  Tallitöiden jälkeen tuli mukava yllätys, sain nimittäin Gunin tunnille! Hoidin ponin tunnollisesti kuntoon, ja letitin sen harjan. Tunnilla harjoittelimme esteiden ylitystä maapuomeilla ja matalilla esteillä. Treenasimme myös hiukan laukkaa taluttajan kanssa. Virtaa tuossa ponissa ihme kyllä riittää, vaikka onkin + 30 astetta lämmintä. Tunnin jälkeen hoidin ponin.  Ponin hoitamisen jälkeen kävin syömässä,  ja sen jälkeen  menin katsomaan toisen ryhmän tuntia .  Lähdimme ostamaan jäätelöä toisen ryhmän syötyä.. Sen jälkeen meillä oli Teoriatunti ruokinnasta. Saimme maistella hevosten mysliä, eikä se todellakaan ollut hyvää. Tallissa seiseille poneille tämä sörsseli olisi kuitenkin maistunut kernaasti! Teoriatunnin jälkeen meillä oli maastotunti, ja minä sain papu nimisen ponin ratsukseni. Ensin ratsastimme kentällä ilman satulaa ravissa ja käynnissä, ja siihen minä tarvitsin vielä taluttajan. Maastoratsastus oli oikein kiva, ja sen jälkeen oli aika lopettaa päivä."
9.7.2014

"Tallipäivä alkoi taas tallitöillä. Sen jälkeen jaettiin ponit, ja minä sain Gunin! Ehdin hyvin hoitaa ponin ja siivota sen karsinan ennen tunnin alkamista. Tunnilla treenattiin taas hiukan esteitä, ja meillä meni hyvin. Guni oli itselleen  epätyypillisen laiskalla tuulella, liekö se + 30 asteen helle vihdoinkin sulattanut tämän ponin eteenpäinpyrkiväisyyden tiehensä?;) Ruuan jälkeen valjastimme yhden ponin kärrymaastoa varten, ja lähdimme ajamaan. Kyseinen poni oli tosi varma ja hyvä ajoponi, ja meillä oli tosi kiva lenkki. Sen jälkeen olikin aika mennä kotiin."
10.7. 2014
" Tallipäivä alkoi jälleen tallitöillä. Sen jälkeen meillä oli teoriatunti,  ponin esittämisestä näyttelyissä, ja minä treenasin näyttelemistä ihan käytännössäkin. Teoriatunnin jälkeen valjastimme erään Shetlanninponin, ja lähdimme ajelulle. Lenkki oli ihan kiva, vaikka poni olikin hiukan laiska. Lenkin jälkeen kävimme syömässä. Sen jälkeen olikin  aika harjata ponit erityisen hyvin leirinäyttelyjä varten. Meillä oli Gunin kanssa hiukan ongelmia näyttelyasennon kanssa, mutta muuten meni ihan hyvin. Lopuksi käytiin vielä pienellä maastolenkillä ilman satulaa"
11.7.2014
""Tänään tulimme tallille ,ja jännitys oli huipussaan,  sillä tänään meillä olisi leirikilpailut! minä sain Gunin treenitunnille ja kilpailuihin . Ensin teimme tallitöitä  ja sitten lähdimme treenitunnille. Tunti  meni  hyvin, ja nostin laukat ilman taluttajaa! treenattiin myös  iltapäivää varten , meillä oli sama rata jonka hyppäisimme kisoissa, ja se meni hyvin. Sitten lähdimme syömään ja jäätelölle (terveellistä , paras ruokavalio ennen kisoja;).Sen jälkeen treenasimme radan vielä kävellen, ja harjasimme ponit. Isä ja äiti tulivat kun harjasin ja letitin ponia, ja sen jälkeen  lähdettiin kentälle verryttelemään kisoja varten . Ravasimme,  ja hyppäsimme kerran yhden kerran  yhden radan esteistä. Sitten odotimme hetken kentän ulkopuolella. Pian  oli meidän vuoromme, ja meillä meni tosi hyvin. Guni oli kiva ratsastaa, ainoa juttu joka ei onnistunut oli laukannosto ,jonka ajattelin  ratsastaa yhden esteen jälkeen."

Tällaisten vanhojen tekstien ja kuvien tutkiminen on kyllä mukavaa, koska sitä huomaa kuinka paljon sitä loppujen lopuksi onkaan kehittynyt ratsastajana ja kirjoittajana tämän vuoden aikana, vaikka se ei aina siltä tunnukaan.  Noitakin tekstejä sain korjailla tosi paljon, että niitä tulisi edes jokseenkin luettavia. Noista kuvistakin huomaa että istuntani on parantunut paljon, ja joitain kuvia en kehdannut edes julkaista.
Mitä te piditte tällaisesta vähän erikoisemmasta postauksesta?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!