keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 2: mikä on parasta hevosharrastuksessa?




Tällä kertaa onkin sitten hiukan " syvällisempi" postaus tulossa tähän joulukalenteriin, ja aiheena on kuten otsikostakin voi päätellä se mikä hevosharrastuksessa on parasta minun mielestäni, eiköhän mennä suoraan asiaan!
Hevosen kanssa oleminen
Ihan vaan se että saa touhuta tallilla, harjata hevosia ja ensinäkin olla niiden kanssa on minusta tämän harrastuksen parasta antia. Itse ainakin nautin kovasti ihan vaan siitä että saa olla hevosten kanssa, ja tosi ihana tunne on myös se kun hevonen tulee omatoimisesti luokse tervehtimään:) myös hevosen hörähdys on ehkäpä maailman ihanin ääni ja se tekee kyllä aina iloiseksi.
Se tunne kun hevonen on ratsastaessa  täysillä mukana ja siihen saa sen tietynlaisen yhteyden
voi apua tuo mun käsi tässä kuvassa;)

Se on kyllä paras fiilis mitä ratsastaessa voi saada! mulla on ollut Bambin kanssa näiden vuosien aikana sellainen fiilis aina välillä ja silloin kyllä nauttii ratsastuksesta niin paljon kun siitä vaan voi nauttia:)se on vaan ihana tunne kun huomaa hevosen nauttivan siitä mitä se tekee, olkoon se sitten maastakäsittelyä tai ratsastusta.
Se tunne kun saat ahaa-elämyksen ratsastaessa
Se on ehkä paras fiilis mitä voi saada ratsastaessa heti tuon edellä mainitun jälkeen! useasti tämä tapahtuu juuri silloin kun ratsastaa liinassa, tai voihan se tapahtua silloinkin kun katselee toisen ihmisen ratsastusta.. tällaisen fiiliksen jälkeen tapaa myös seuraavalla ratsastuskerralla mennä paljon paremmin!
Se tunne kun huomaat kehitystä hevosessa tai itsessäsi
On se vaan mahtava fiilis kun huomaa pitkän treeniputken jälkeen että on tapahtunut kehitystä! erityisen ihanaa on huomata se että on itse oppinut ratsastamaan hevosystävällisemmin ja sen myötä huomaa hevosenkin liikkuvan paremmin ja rennommin ja tyytyväisemmin.
Se tunne kun olet onnistunut voittamaan itsesi

..ja nimenomaan itsesi, etkä ketään muuta. Ehkä parhaan voitin itseni -fiiliksen olen saanut silloin kun pääsin yli ratsastuskammostani ja pystyin taas nauttimaan ratsastuksesta ja olemaan rento hevosen selässä.
Ratsastaessa minun mielestä ihanin askellaji on laukka, koska siinä on vaan ihan omanlaisensa ihana vapaudentunne. Istuntatreenit ovat myös tosi kivoja juurikin niiden ahaa, näin sen kuuluu mennä- elämysten takia, ja ratsastushan on muutenkin sellainen laji jossa yksinkertaisesti täytyy nauttia uuden oppimisesta, koska tämän lajin parissa oppii uutta kokoajan, eikä ikinä voi osata kaikkea:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!