perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 4: Bambin hyvät ja huonot puolet!



Heippa taas! tässä postauksessa ajattelin kertoa hiukan enemmän Bambista. Bambi on päässyt itsekin tänne tarinoimaan ,joten melkein kaiken sen mitä olette siitä kuulleet on kirjoitettu sen näkökulmasta. Sen takia  ajattelin kertoa  nyt tässä joulukalenterissa sen hyvistä ja huonoista puolista ,tällä kertaa  omasta näkökulmastani.
Aloitetaan hyvistä puolista, ja näitä tuleekin paljon enemmän kun huonoja.

Vaikka Bambi on itsepäinen,se on kuitenkin todella kiltti. Oikeastaan kiltein tamma(ellei jopa kiltein  hevonen) jonka tunnen. Se ei oikeastaan ikinä pure tai näyki. Nykyään se on myös hoitaessa todella kitti ,ja seisoo paikallaan korvat  hörössä nauttien harjauksesta.
Positiivisuus on myös toinen Bambin hyvistä puolista. Se on melkein aina menossa töihin hyvällä asenteella ,ja ne kerrat kun sitä ei huvittaisi tehdä yhtään mitään ovat todella vähissä. Se toimii ratsuna mielellään ,eikä se ole sille useimmiten  pakkopullaa. Bambista voi helposti saada sellaisen kuvan että se on todella cool eikä hermostu mistään, mutta todellisuudessa se on ratsastaessa äärimmäisen herkkä eikä se pidä kovista otteista.
Bambia parhaimmillaan= korvat hörössä eteenpäin!

Bambi osaa myös olla todella hauska ,eikä sen seurassa tulee tylsää.Irtojuoksutuksessa se voi esitellä oikein laukkapiruetin tapaisia liikkeitä, ja hetken päästä se saattaa tulla kävellen tervehtimään.

Bambi omaa pehmeät ja hyvät askellajit ,jotka ovat hyvät istua, ja se onkin suuri etu tämän tasoiselle ratsastajalle.

Yksi hyvä puoli Bambissa on sen rauhallinen luonne. Niin kauan kun näköpiirissä ei ole kaahaavia autoja tai ilveksiä ,ei paljon mikään hetkauta Bambia. Se on yleisesti ottaen tosi cool,ja pelkää vaan sellaisia asioita joita hevosen kuuluukin pelätä pakoviettinsä takia. 

Bambi ei kuitenkaan ole ihan niin cool kuin luulisi silloin kun äiti Tara  ja Mirella ovat kumpikin jossain muualla, mutta silloin kun muu lauma tulee takaisin se ei tietenkään myönnä yhtään mitään..

Bambi on myös todella ihmisystävällinen luonteeltaan ,ja minua se tulee useasti moikkaamaan kun tulen tallille.Kuten  tunnettua tämä neiti tykkää paijjaamisesta, rapsutuksista ja kehuista, eikä ne namitkaan huono keksintö ole;)

Kekseliäisyys on Bambissa sekä hyvä että huono puoli, mutta on se kyllä enimmäkseen hyvä. Se todellakin keksii ratkaisun moniin ongelmiin itse, mikä näkyy myös ratsastuksessa jos kuskii ei osaa selittää sille mitä hän haluaa sen tekevän tarpeeksi selkeästi.
Bambi on esimerkiksi oppinut avaamaan Mirellan karsinan oven. Siten  se pääsi tallin käytävälle tarhasta, ja sen takia  Mirellan karsinan oveen oli laitettava toinenkin kiinnityssysteemi ettei Bambi saisi sitä auki.

Yksi asia mitä Bambi tekee aina välillä on se että se ei heti tottele kun pyydän sitä nostamaan jalkansa niin että voin putsata  sen kaviot, ja alkaa hiukan viuhtomaan jalallaan. Kun se tekee näin yritän ensin pitää kiinni sen jalasta, kunnes se lopettaa. Jos  en kuitenkaan saa pidettyä siitä kiinni aloitan koko jutun alusta ,ja pyydän sitä hiukan tomerammalla äänensävyllä nostamaan kinttunsa ,ja silloin se viimeistään tottelee. 
Siinä taisikin olla Bambin" huonot" puolet.
Kulkeehan se helposti vinossa ratsastaessa, mutta se kyllä hoituu jos kuski osaa suoristaa sen kunnolla.

Kyllä Bambi vaan on todella ihana hevonen minun mielestäni.Se on rehellinen ,kiltti ja ystävällinen unelmahevonen ,jolta kuitenkin tammamiseen tyyliin löytyy oma tahto, mutta eihän ketään voi olla ihan täydellinen, eiköstä niin;)?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!