lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuoden 2016 kohokohdat

Vuosi sitten kävin läpi vuoden 2015 tapahtumat kuukausittain. Nyt kuitenkin tuntui hiukan tylsältä tehdä sama asia tänä vuonna, kun olen jo tehnyt sen kahtena vuonna. Tänä vuonna ajattelinkin kertoa kuvien avulla tämän vuoden kohokohdista ihan eri tavalla, niin että saadaan vähän vaihtelua aikaiseksi.

Ehkä suurin ja huomattavin asia tämän blogin kannalta uuden kameran osto viime keväänä. Tämän blogin kuvat ovat olleet kyllä laadultaan jotain ihan uutta tuon kameran oston jälkeen. En ole päivääkään katunut sitä, vaikka järkkäri tietenkin maksaa jonkun verran. Mielestäni se on kuitenkin ollut aivan ehdottomasti hintansa arvoinen. Tämän kameran ansiosta blogissa onkin ollut tänä vuonna huomattavasti enemmän kuvia, ja erityisesti photoshoteja ja kuvaussessioita. Vuoden 2016 kruunasi kuitenkin blogin puolella ehdottomasti joulukalenteri. Omasta mielestäni joulukalenteri vain on tosi kiva tapa jotenkin päättää vuosi blogin puolella, ja samalla siitä saa tekosyyn ottaa vähän jouluisia teemakuvia;).

Ratsastuksen kannalta suurin muutos tänä vuonna tapahtui taas kerran kesäleirillä, ihan niin kuin viime vuonnakin. Kävimme kesällä ratsastuksen suhteen taas tosi pohjalla, ja välillä tuntui siltä että suora käynnin ratsastaminenkin oli ihan mahdoton tehtävä. Tästä alkoi kuitenkin meidän "papukaija projektimme", jonka päämääränä oli ja on oppia ratsastamaan nopeasti pois keskeltä kenttää. Ongelmanahan meillä oli se että sekä minä että minun kaverini unohdettiin ratsastaa siinä tilanteessa kun vahingossa jouduimme keskelle kenttää, ja sen takia meidän ratsastuksestammekaan ei tullut paljon mitään. Me myös katsoimme ihan liikaa toisiamme, ja mietimme kumpikin että ollaanko me nyt ihan varmasti tarpeeksi kaukana toisistamme, Tara ja Bamni kun osaavat kinastella keskenään, ja jopa potkia toisiaan. Siitä pahasta tavasta ollaan nyt aikalailla päästy eroon. Loppujen lopuksihan tuo oli ihan turha ja huono tapa, erityisesti minulta, joka useasti ratsastan edellä. Jos välimatka on liian pieni, niin kyllähän se takana oleva huomaa sen paremmin, ja kaiken lisäksi ne kerrat kun Tara ja Bambi oikeasti ovat edes meinanneet potkaista toisiaan ratsastaessa ovat todella harvassa. Meillä on ehkä neljässä vuodessa tullut tasan yksi sellainen vähän läheltä piti tilanne, ja sekin oli oikeastaan meidän ratsastuksestamme kiinni. Myös suoruuden suhteen ollaan tehty paljon töitä, ja edistystä onkin tapahtunut. Nykyään me ajaudummekin harvoin keskelle kenttää, ja jos niin sattuu käymäänkin, niin sieltä ratsastetaan paljon nopeammin ja tehokkaammin pois.

Kesäleirillä otettiin myös ehkä tämän blogin hauskimmat kuvat, nimittäin Bambin synttärikuvat.  Tuota päivää muistelen vieläkin lämmöllä, ja ehkä tämän sään takia vähän haikeanakin. Kuvat ovat kuitenkin edelleenkin muistoina Bambin juhlista, ja niitä on nyt talvella kiva katsoa. Toinen kiva muisto tältä kuluneelta vuodelta oli ehdottomasti Finnderby lauantai Ypäjällä. Harmillisesti se jäikin minun osaltani tämän vuoden ainoaksi kisakuvaukseksi, mutta ensi vuonna toivottavasti pääsen/ehdin muihinkin kisoihin.

Tästä päästäänkin kätevästi uudenvuodenlupauksiin. Itse olen aika harvoin sellaisia harrastanut, enkä aio tänäkään vuonna niitä ihan tosissani tehdä, mutta voihan sitä silti asiaa miettiä. Suurin tavoitteeni, (tai uudenvuodenlupaukseni)vuodeksi 2017 ratsastuksen suhteen on ehdottomasti se että saisin käteni rauhallisemmaksi. En voi sanoa että vetäisin enää ohjista, mutta sorrun usein roikkumaan ohjissa ,erityisesti jos jotain yllättävää tapahtuu. Toinen lupaukseni on se että tulen pitämään parempaa huolta omasta kunnostani, ja olenkin jo viimeaikoina innostunut käymään kuntosalilla kaksi kertaa viikossa. Siitä tuleekin varmaan joskus myöhemmin postausta, kunhan aikaa on mennyt sen verran että olen ehtinyt huomata tarkemmin miten se vaikuttaa ratsastukseeni ja yleisesti kuntooni. Kolmas uudenvuodenlupaukseni on se että otan juuri kuntosalin kautta itselleni ratsastuksen ja blogin lisäksi vähän enemmän omaa aikaa. En nyt kuitenkaan uskalla sanoa että minun pitäisi ottaa rennommin koulun suhteen, minä kun kuitenkin olen aikalailla sellainen ihminen joka panostaa johonkin ihan täysillä, tai sitten ei yhtään. Sitä paitsi mulla on nyt tulossa ensimmäinen vuosi lukiossa pikkuhiljaa, joten senkin takia minulla pitää olla hyvä kunto ja jaksaminen, niin että oikeasti on energiaa päntätä ja tehdä koulutyötä.

Vuosi 2017 tuleekin sisältämään minulle aika paljon uutta kun koulu muuttuu. Vaikka se kuulostaakin aika pieneltä asialta, niin kyllä se varmasti kolmen yläasteella vietetyn vuoden jälkeen on aika uusi ja jännittävä juttu. Minusta se on kuitenkin tosi hyvä juttu, ja minusta tuntuu kivalta päästä taas vähän eteenpäin elämässä. Hevoset kuitenkin pysyvät elämässäni ihan niin kuin ennenkin, eikä siihen todellakaan tule mitään muutosta. Minä oikeastaan uskon että hevosista ja tallielämästä tulee minulle vielä entistäkin tärkeämpää, kun koulunkäynnin eteen pitää kuitenkin tehdä vielä enemmän työtä. Turpaterapia ja pään nollaaminen tulevat siis tarpeeseen;). Usko ja toivon että  vuonna 2017 on kaikkea hauskaa ja kiinnostavaa tiedossa kaiken muunkin kun koulun suhteen, sillä eihän se koulu voi olla koko elämä,vaikka se tärkeä asia onkin.

Hyvää uutta vuotta kaikille!
Mitä te toivotte vuodelta 2017?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kivat kommentit piristävät aina päivää ja otan niitä vastaan mielelläni! :)muistathan kuitenkin noudattaa hyviä käytöstapoja täällä netin ihmeellisessä maailmassa, törkeät ja asiattomat viestit poistan.

♥lisää tietoa meistä löytyy blogin sivuluettelosta, siellä saattaa olla vastaus kysymykseesi :)
♥kommentinvalvonta on käytössä joten älä turhaan lähetä kommenttia kaksi kertaa:)
♥vastaan parhaani mukaan kaikkiin kommentteihin mutta jos haluat vastauksen kysymykseesi saat sen varmemmin jos kommentoit uusimpaan postaukseen
♥kiitos kommenteista ja kiinnostuksesta blogiani kohtaan!